Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Monday, August 31, 2009

Akhirnya...la kn....:-p

9 orang suka
Dah ari sabtu ari tu plan bg nak rak..nk g tgk movie UP kat wyg..last² dok lepak² kat umah jer smpai buka puasa....pasrah la jgk kn..apa leh bt....pagi ahad kak ros plan nk g tgk blik cita tu hahhahahah....aku pn mngmbl kptsan bg tau dia surh booking tket online jer sng..bkn apa kn 31 ogos....komfom² rmai org..so smngt la ni ni nk oder kot online jer....bt² kot tenet ishhh mcm nk hempuk² jer lappy ni.....services tak apa²..online ada mslh plk....aduyaiii..tak leh nk bli kat online....mhhh kol 12tgh ari aku rempit g AEON bukt tnggi..beli trus tiket tu.....

akhir nya la kn...hihihi 4.20p.m UP....cita ni mmg lawak abis la....tak bosan,n happy la tgk dia..ngn watak-watak dia aduyaiii...RUGI TAU SPA TAK G TGK...
time nk OTW tu....sesuatu mnggu fikrn aku la aduyaiii.....apa la nsb ku ...
aku tgh teringt kn seseorng OHHH TIDAK!!!!

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN ....

4 orang suka
....wahhh berbangga nya aku menjadi anak malaysia....malaysia sekrng ni telh mnymbut kermerdekaan yang ke 52...huree huree....
nie la tempt aku d besr kn ngri kedah darul aman...& aku sungguh bertuah kerana menjdi sebahgian daripada rakyat malaysia yang sungguh taat kepada undang²nya....waahhhh semngt aku ni..hahhahahah!!!! MALAYSIA BOLEH!!!!

RAWA DI TANJUNG KEMAS DIPAKU, DI DADA JEJAWI BERSILANG HIASAN; JIWA MEYANJUNG LAGU NEGARAKU, TANDA PERTIWI DIJULANG WARISAN. (http://penyair.wordpress.com/)

aku harap...keamanan di malaysia akan terus berkekalan...hendak nya...terima kasih kepada semua perjuang,tokoh-tokoh,pemimpin² yang telah menjadikn malaysia satu negara yang aman n damai...MERDEKA!!!! MERDEKA !!!! MERDEKA!!!

Negaraku
Tanah tumpahnya darahku,
Rakyat hidup
bersatu dan maju,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan,
Raja kita
selamat bertakhta,

Rahmat bahagia
Tuhan kurniakan.
Raja kita
selamat bertakhta...


kepada semua rakyat malaysia d sini aku ingin mengucapkan selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke 52....

Saturday, August 29, 2009

Baru nk belajar puasa..:-p

4 orang suka

Kejadian ni berlaku dekt kmpung dlm umah aku kat kuala kedah hihihi....Ni haaaa ank sdra aku ain bru nk bljar puasa thn ni...ari pertma tu dia tak nk puasa ...msuk jer ari kedua dia nk puasa mcm xcited jer leh puasa kn....kol 6 smpai kol 12 oki laaaa....msuk kol 1 sampai kol 4 dia dh mula lembik hihihi....msuk jer kol 6 ngis kta lapar aduyaii skit jer lagi kn..kak ros pnya la bersbr lyn dia tak mau bg dia mkn lagi...bwk kluar g jln² la....bg main game la punya tak mau bg dia ingt sal lapar tu..tpi time tu muka dia mmg mcm org skit la....almhdllh smpai la time brbuka puasa....

video

*kejadian ni berlaku 2 mint lagi tok berbuka sabar²...hihihihi(tgk video ni smpai abis tau weeeee!!!!)

hahhaha lawak btl la ain ni....mai kesokn ari nya tobat² tak mau posa dh....hahahahah kami pn stu klu ya pn nk bljar puasa bg jer la bdk tu sepruh ari jer...ni balun trus satu ari...mau kwn tu tak mau posa dh hihihihi....tak pa la xlist bg dia rsa mcm mn puasa kn...ain kn !!!! :-p

Friday, August 28, 2009

Persahabatan.....

2 orang suka
'Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci'

Askum!!! hai selmt pagi smua...puasa tak ni haaaaaaaa kantoi!! actly pagi ni kn aku mcm terfikr kn ssuatu la...pasl PERSAHABATAN,FRIENDSHIP..korang phm tak apa mksd prktan ni....ya!! berkwn tak kira llki ppuan,melayu cina india...tua muda...dan sbgai nya la...tpi kn skng ni kn aku tgk...persahabatan skng ni mcm dh memilih tau...mcm mn ak nk ckp....
Sekrng ni klu n berkwn msti kena ppuan msti nk berkwn ngn llki yang kaya,ensem,yang sempurna la...llki pn sma klu nk berkwn msti ngn ppuan cantik,kaya n spurna jgk la knpa ak???(mksd aku tak semua org mcm tu ok)
sdngkn mksd pershbtan tu tak smsti nya kena mcm tu...klu yang muda msti kwn ngn muda...abis yang tua tak leh berkwn ngn yang muda ker..haaaaaaaa mcm tu la lbh kurng ....btl tak...cuba tgk d seklling kita skng ni....jrng nk jmpa kelompok yang tau erti persbhtan ni mcm..ada tu mmg ada la cuma dlm 10...mngkn 2 @ 3 jer yg tau erti pershbtan....
kawan mmg penting dlm khdpan seseorng...tak smsti nya kita bila berkwn just untuk lepak sma²...shoping sma²...tpi kwn jgk blh jdi kn tmpt tok mngdu tau bercrta something yang mgkn kita tak dpt nk pikul sma²...xlist kita ada kwn yang leh berkongsi crta dan bertukr² pendapt...skng ni pn kwn!! just bila happy jerr!!..tpi bila ada bnda yang sedih @ apa² jer la...kita nk cri kwn smua kwn tu hilang enth kemana ....haiiiiiiiii!!!!KENAPA AK??? mmg ssh kn nk cri seorng sahabat yang tau erti pershbatn kn..
bg aku kn pershbtan tu ssuatu yg indah n msti ada kepercyaan, ksih syg,hormat mnghormati...tpi skng ni aku blm jmpa shbt yang tau mkna....phm mksd ERTI persahabatn...
Aku syg smua kwn² aku..
Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...


KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita

Thursday, August 27, 2009

Menu berbuka....

9 orang suka
untuk seorang makan huhuhuhu..memandangkan kak ros n the geng tgh syok dok cuti sek so depa smua dok ada kat kedah lagi la.....mhhhh alamat nya aku kena dok umah sorang² la.....2 ari dah aku dok ulang alik dri klang ker PJ umh kak tinie tapi smlm aku tak larat la nk rempit p sna...bkn apa kepla dok pening...cam takut lak nk bwk moto g smpai sna kn..last2 aku bt kptsan aku nk brbuka kat umh seorg² mmg msa tu dalam mood yang pasrah gila huhuhuuhu...melengung jer kat ruang tamu nk tnggu wktu berbuka mhhhhhh...menu yang sempat aku g beli kat bazar JOhan SEtia..nasi tomato, ayam percik n air jagung(tak nah mis air nie bila bln posa hahhahah) 
alhmdllah rezeki allah bagi .....

Terima kasih Cat....

6 orang suka

Wahhh bulan² ramadan ni dapt hadiah dari seseorg hihihi 

Dr LOVE....

Cat thx ngn bnda alah kuning ni ..... cute !!! :-p

Tuesday, August 25, 2009

Terjah tengok bby!!!.....

4 orang suka
Lama nya aku tak jumpa farhana( tak bertudung) n ainie ( tudung bintik² putih) fieza sllu gak la aku dok jmpa n kontek hihih tup² ari sabtu tu masa aku kat kedah tu aku mcm nk plan nk jmpa depa n nk ajk g tgk anak nana, aku bt plan ni pn ku rsa time tu aku nk lelap kn mata kot...teringat lak kat nana hihihi...kol fieza OK..kol ainie lak OK so apa lgi...terjah la tgh ari tu kami bertiga ke rumah nana, Kalau korang nk tau ni la GENG kami...msa thn 2001-2003 SEK MEN KEB SERI PANTAI actly kami berlima,zamie,fieza,nana,ainie n aimie....aimie jer tak ada ... mhhhhh sbb ada la hal² tertentu yang mnyebabkn aimie mcm dh kurng ngn kami...lagi pn kami tak la kta kami ni sllu kontek cuma msing² ada hal sndri kn...aimie ada la dok kontek aku kot YM ngn MYSPACE...oki² cukp cita sal aimie huhuhuhu....ni la anak nana yang pertama hihihih cumil n cute jer bby gurl,Nor Dania Amani Bt Mohd Azam...sedp nya nama...hihihi :-P
*ni pakat dok ambil berkat kuang kuang kuang
belum raya lagi kami dh bt reunion hahahahh d tgh ari ramadan tapi aku ttp happy dpt jmpa hampa semua..raya nie jgn lupa mai rumah noooo!!!! weeeeeeeee

Monday, August 24, 2009

Aku baru sampai...

2 orang suka
Hai semua...puasa tak ni!!! hihihi aku baru jer sampai dari kmpung ni sempat berbuka puasa 2 ari jer kat kmpung ngn parents huihuhuhu dh kn blik KL biasa la keja huhuhuhu.... tpi best la dpt berhmpun ngn adik brdik yang lain... ada la bnyk cita yang aku nk post kn kat sni tpi..mmndangkn aku tersngt la penat n skng ni aku berintenet kat umh akak aku kt PJ esok jer la aku post kn k...apa2 pn tnggu jer la k .....SELAMAT BERBUKA PUASA!!!!

senyum senyumkenyit

Friday, August 21, 2009

KakasHimie aka Marjinah aka Warnida...

10 orang suka
Aku mgkn skng ni dh OTW blik kmpung (KEDAH DARUL AMAN) nk smbut puasa pertama dgn mak ayah tersayang...hihihi best nya...blog ini akan update lagi mungkin hari selesa kot hahha sbb kat kampung tak ada tenet la paham-paham jer la......yahuuuuuuuuu best nya......
selamat berpuasa..... bubuy!!!!

Thursday, August 20, 2009

Selamat Menyambut Ramadhan

4 orang suka

pejam celik pejam celik dh nk puasa (sabtu 22 ogos 2009) rsa mcm bru jer lps raya aidilfitri hihihii...mlm ni aku dok berkomen ngn si ayuni mmbr sekatil ngn aku time teknik dlu...tup² mcm mn tah blh terimbau kmbli memori berpuasa kat teknik langkwi hahahhahah...bnyk gak cita² yang agk lucu n gembra gak la klu dpt d ingt kn blik hahhaha.Memg best la dpt sahur ngn kwn² yang sempoi² n sporting² time tu ..buka puasa g jln kaki g bazar ramadha uishh rindu nya.Yang pling aku ingt..nk bersahur..mmg smngt nk bngu ni smpai ckup time ishh mmg mls la nk bngu lps tu esok g sek letih sbb bt amali tgh² pns hahah cobaan btl la....
Lepas tu plk....KANTOI tak g smbhyang terawih....mmg ari tu hostel aku...stengh baris jer safnya...yang lain dok melpk ,bergosip dlm blik..smpai tak sedar warden naik bwk kayu hahhah....Denda dia tak truk cuma smua pkat dapt malu besar hahhaha...kn bwk yassin sorng stu bertur....kn stay kat surau lelaki..smpai kol 12 tgh mlm byg kn MEMANG MALU BESAR WEii time tu dh la msa tu kami ni bukn nya junior tpi SENIOR....bdk
² junior tgk snyum jer la hhahaha....kngan tu...time brbuka kol 6.30 p.m dh pnjg bertur nk ambil mkn hahhaha...RINDU NYA ....
SEK MEN TEKNIK LANGKAWI 2004-2005 ,BUDAK² HOSTEL PULAU INTAN terutama sekali DOM 2 (side A n B) korang mmg SEMPOI arrr!!!!! trekmark kita CERINGGGGGGGGGGGGGG!!!!!
APA² PUN AKU NAK UCAPKN SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN YANG AKAN TIBA!!!! IKHLAS DARI AKU ZAMIWARNIDA!!!!!

Banyak nya...

4 orang suka
aduayaii....dh nk msuk bulan puasa ni mkin bnyk lak keja yang nk kena bt,poning kpla aku...rini aku kena taip bnyk gila benda dh la tu..kena bt kiraan nya sekali....dgn jumalah yang berganda² ni ( kayo den!!!) blh mimpi jer la duit tu aku punya kn hhahahhah nsb la bnda huhuuhu...ingt kn dh nk msuk bulan puasa projek mcm skit² jer la kn..nahaiii lagi bnyk ni...ish² ish² ish ....tapi aku bt dgn ati yang snggh tenang rasa macm mls nk tension² hahhaha tarik nfs pnjg²....di mula kn dgn bismillah( smpat nnyi lagu raihan ni) kuang² kuang...

nahaiiiii!!!!! huhuhu berpusing sekejap :-p(nsb baik aku tak melarikn dri time ni hahah sbb aku tau huhuhu mcm ni la keja ..sabar² !!!!
dlm kesibukn tu sempt gak aku mengcompes email kat mmbr² aku hahaha yela...sja nk rehat kn otak sejenak hihihihi apa² jer yang pnting skng ni keja aku dh siap huhuhuhuhu ....Ngatok la plk!!!! ahhhhh tidak...

Wednesday, August 19, 2009

SponTan !!!! ....

6 orang suka
ishh agak lama la aku tak  dengar cita sal abg capang aku ni hahahhaah....tapi skng ni time² ari aku tgk dia kat tv 132 WARNA kat ASTRO macam² ada..sbb akak aku dah buang box office dia beli yang  saluran MUSTIKA lak 131,132, n 133 cita² dia mmg best2 la jgk...mcm 131 bnyk movie² melayu...133 bollywood ...n yang pling aku suka tgk saluran 132...hihihi cita² dia mmg best² smua nya..ada 3 serumah,tok ketua,kampung jaguh,gerabak,n rncng yang pling² pling aku suka SPONTAN hihihii,cita ni di hos kn oleh si akak sharifah shahira..nama dia dalm cita tu THE MENGANDUNG GIRL hahhaha...cita ni permain yang smua nya spontan tak pkai skrip tau sbb tu dia jdi lawak n lucu...tmbh² lak ada si di beramboi THE KEPALA SENGET,zizan THE BIG NOSE,afdlin shauki THE BIG BOM n dougles lim THE UNHAPPY BOY ihihihihi....tiap² mnggu ada la seorng artis udgan dalm cita tu....termsuk la abg nabil ku hahhahah(punya la smngt aku mmpromosi kn saluram MUSTIKA ni,baru nk msuk sal tujuan utama enteries aku ni aduyaiii)...apa² jer la mmg best la dpt tgk dia main permainan secra spontan ni hahhhhha..

NABIL...

rindu jugk la hihihi (sengal XxXXxxXXX)

klu korang nk tgk mcm game show ni main..korang klik ni SPONTAN aku nk post video cita ni tapi aku tak ada kode dia huhu korang tgk la sndri k...apa² pn lu pikir la sendiri hihihiihi:-P....game show ni aku bg 5 bintang yahuuuuu!!!!

Tuesday, August 18, 2009

Apa.....ayah aku ada band dulu.....

3 orang suka
hahhaha mula-mula mmg aku cam ta tak caya la kan tapi bila aku dah selidik baca n aku kol ayah aku soal dia mcm² hahah betul la.....ishh ayah aku tak story pun ngn aku huhuhu sedih nya....tadi aku ada terjah stu blog yang anak jati kuala kedah ni..so belik² ada satu story yang aku agak aku terkejut n tersenyum hihihi mai mai sma² baca....kandugan yang aku telah copy dari blog azmi ahmad
Saya rasa mungkin ramai di kalangan anak Kuala Kedah yang tidak tahu bahawa di Kuala Kedah pada era tahun 60-an dahulu telah wujud satu kumpulan gitar rancak atau ringkasnya KUGIRAN. Kumpulan tersebut yang terdiri daripada sekumpulan anak muda telah bersetuju memilih 'Les Cloden' sebagai nama kumpulan mereka.

Kumpulan Les Cloden lahir seiring dengan kebangkitan pop yeh yeh di Tahun 60an. Kumpulan ini khabarnya pernah mencuba bakat mereka di pertandingan Juara Kugiran yang populer di TV pada waktu itu namun nasib tidak menyebelahi mereka apabila terkandas di peringkat saringan akhir.

Antara mereka yang saya masih ingat menganggotai kumpulan ini ialah Idrus Said (seorang kakitangan telekom dan adik kepada Pak Razak gunting rambut) sebagai pemain gitar utama, Cikgu Osman Bashah , manakala penyanyi terdiri daripada Mohd.Noor Md.Zain (adik Cikgu Mud), Cik Puteh Hassan (anak Mak Leha Pak Hassan) dan Norma Pak Leh Tok Onn.

Saya masih ingat sewaktu berusia lapan atau sembilan tahun saya kerap berdiri dekat dengan beranda rumah Pak Said Engineer khusus untuk melihat dari dekat anggota kumpulan Les Cloden berlatih menyanyi.

Kumpulan Les Cloden sering menerima undangan di majlis kenduri kahwin di sekitar Kuala Kedah dan kawasan berdekatan pada masa tersebut. Biasanya orang yang paling sebok di atas pentas sebelum Les Cloden memulakan persembahannya ialah Pak Hussein Arab. Pak Husssein diberi tanggungjawab sebagai stage manager bagi memastikan balai kenduri yang dijadikan pentas tidak dicerobohi atau diganggu oleh kanak-kanak yang menunggu ramai di bawah.

Menurut satu sumber, sebelum muncul Les Cloden telah wujud satu kumpulan muzik tidak bernama yang dianggotai oleh para guru sekolah Seberang Nyonya dan Sekolah Kebangsaan Kuala Kedah. Kumpulan yang menjadikan muzik sebagai hobi mengisi masa lapang memilih rumah guru yang terletak di sebelah kantin lama Seberang Nyonya sebagai tempat latihan mereka. Rumah guru tersebut pada pertengahan tahun 60an dihuni oleh Cikgu Zainudin Meera yang masih bujang ketika itu.
caya la ayah hahhaha sek seberang nyonya tu tmpt ayah aku bertugas sebgai GURU BESAR dulu tapi skng ni ayah aku dh pencen la.Patut la suara ayah aku sedap mcm suara aku hahhahah....mana tak tumpah nya kuah kalu tak ke nasi kn hahhahaah(perasan gila) ....POYO....weeeeeeeeeee!!!!

Abis berkecai!!!!!!

2 orang suka
haiiii apa la nk jadi ngn aku ni very cLumSy la...mcm la aku leh tak nmpk pn aku tau tau la.Pagi tadi awl gak la aku bngu..smbhyg mndi smbhyang subuh smua...tgk2 jam kol 7...kak ros n nana dh kluar umh....aku pn tlg siap² kn ain nk g sek dh abg nk kluar awl tlg antr dia g sek..abg nk g outstation..lps smua dh tak ada kat umh aku pn rsa mcm awl la plk aku berjga hihihihi so aku buka la tv.....tgk² info ada cita best tak kat astro macam² ada(sempat bt iklan tu hahahhah) tup² kat tv HBO 411 ada cita best tjuk dia Prom Nigh,aku mmg nah tgk preview dia kat 413 mmg best cita ni..aku pn apa lagi ttp smua lampu pintu smua nk layan la kn....
sbb cita ni abis kol 9 a.m so smpat la aku g keja..lyn la kejp...dh smua ttp aku p la blkng nk buka kan tingkap....aku pn tau tak la mcm mn aku tak nmpk ada sbotol botol kaca sirap yang best tu ada kat tingkp...sbaik sja aku buka (mcm mn ak aku nk didikasi kn bunyi dia jtuh n berkecai mhhhhhhhhhhhhh) pranggggg bnyi nya lbh kurng mcm tu la ihihihi jatuh berkecai abis...mmg berkecai la sbb jarak tngkap ngn lantai dapur tu agk tnggi...aduyaii aku terdiam sekejp sbb aku terkejut tak sngkt lak ada bnda alah tu kt stu sdngkn aku akn nmpk bnda tu dan aku akan ubh dia.........aiyak ni bru org kta ....TAK ADA KEJA...CARI KEJA..
*menakutkan ......
*percikan n serpihan kaca terkena aku aduhhhhhh!!!(aku tak luka apa²!!!)
so aku termis la 2 3 babak dlm cita tu...sbb aku dok mengemas lantai dapur aduyaii..dh la sirap tu jenis klu lekat kat tangan mmg ssh gak la nk hilng...skng ni ada lagi kat tapak tngan aku..tapak kaki aku huhuhuhuh nasb badn nsb badn....sirap tu klu korng nk tau dtg jauh tau dri KEDAH....hahha mak aku bg sbb lebih bnyk masa kndri kt kedah ari tu....klu nk tau kndri apa tgk link ni...KENDURI...

Monday, August 17, 2009

Mai-mai tengok!!! tak lawa tak pa...

5 orang suka
janji baik hati....:-p


Friday, August 14, 2009

Aku tertanya² nie..(love story)

2 orang suka

Pagi² lagi aku dh tgk drama cinta hahah...aduyaiii pagi tadi sblm aku hntr ain g sek...mmg aku ada nmpk dua makluk allah ni..dok main kejar² bunyi² lagi dh hahaha...aku pn bt² tak nmpk la kn sat g malu lak depa ngn aku hahha...lps aku antr ain aku trus la blik umh...aku tgk depa dh tak ada...hahhaah tup² time aku kat dlm rumah aku dgr blik bnyi tu aku pn kluar la...tgk² ada depn umh jer pn aduyaiii.....yang betina tu merajuk kot...dok lari sna lari sni...yang jantan tu pn ligan la p mai p mai...aishhh

hihihi makluk tu dalam bulatan merah hihii
lama gak la kucing tu p mai p mai depan umh...yang betina nya tak gak trun² aduyaii majuk knpa pn aku tak tau la hahhaha....
yang kat bwh tu msti tgh sedih kn..ligan sna ligan sini..lats² nahh dok ats trus...yang aku pelik n heran kn knpa si jantan tu tak naik sma...mhhhhh?? kenapa ak?? sdngkn dia blh naik jugk time tu?? mhhhhhhh:-?
Agak² korang kenapa si jantan tak naik pergi kat si betina?? mhhhhhhhh???

Thursday, August 13, 2009

Cara terbaru nk hindari H1N1....

5 orang suka


Jauhkan lah diri anda dari penyakit H1N1.....

Wednesday, August 12, 2009

Rahmat lagi pagi ni....

2 orang suka
pnya la smngt aku nk g keja awl pagi akhir nya terbantut jgk hahahahha..mau tak nya awl aku bngu rini...siap² smua...around kol 7.30 ingt nk kluar la..sbb tgk pagi ni mndung jer...tup² nk kluar jer hujn trun dgn lebat sekli....aduyaii rahmat² aku pasrah jer la...so smntra tnggu hujn nk berhnti aku sempat ambil pic si MR KAKASHIMIE aku hahahha ...zasss
Mr KakashiMie!!!

Tuesday, August 11, 2009

aku rasa mcm.....CAT_MAC

4 orang suka

aku ada bt slh la dkt seseorg...n aku dpt rsa jgk yang skng ni dia msti sedih ngn tindkan aku yang tlh mnhncurkn ati dia...actly aku tak mntk smua ni jdi...cuma aku BELUM BERSEDIA nk hadapi bnda ni lagi...aku tak nk....hncur kn ati org lain ngn skp n tndkn aku yang aku rsa mmg ssh tok smua org memahami.Aku bt mcm ni bkn sbb dia tak semprna ker apa...cuma aku rsa dri aku tak blh trma lagi mn2 CINTA bt msa skng ni.Yang aku pkir skng ni...aku nk kejar msa depn aku...aku blm dpt apa yang aku nk....aku harap dia memhmi....tok SI DIA (cat_mac) arap memhmi...keadn n situasi aku skng ni,aku happy dpt knl ngn dia,aku doa kn dia bhgia ngn ppuan yang blh mmbhgia kn dia satu ari nnyti tu jer...tpi kita msh BERKAWAN ok...opss lpa lak..thx atas lagu yang awk bg tu!!! 

Friday, August 7, 2009

MASIH ADA CINTA...??? A*RA*

2 orang suka


Angin lalu
Kirimkan lah
Beritanya
Oh di sana
Di hatiku
Masih ada cinta
Kembalilah kekasih ku... sayang
Ku rindu

Kini tiada ku terlihat senyum di bibir
Kini tiada ku terdengar senda gurau mu
Sejak kau pergi dari sisi ku merana
Jiwa meronta terasa di persenda

Mungkin tiada harga lagi
Lautan cinta tiada bererti

Sayang kini aku pasti
Aku rindu teramat rindu

Cinta bersemi dipagari seribu mimpi
Janji bererti disulami kasih sejati
Kini sendiri ku menyusuri hidup ini
Kini sendiri ku tempuhi onak dan duri

Ku rindu...
lagu ni btl²...bt aku teringat kat sesorng..huhu story 6 thn yang lps..lama siot...aku suka la bila dpt kontek blik ngn dia...cuma aku tak brpa nk sure...yang dia dh berpnya tau blm....lm mn aku tak brhubg ngn dia..skng ni aku dpt kontek blik...huh sronok kn...skng ni tak ksh la apa² ...aku berkwn ngn dia blik pn dh kira ok la...happy!!! weeee!!!!


Wednesday, August 5, 2009

aku bernasib baik.....

6 orang suka
al kisah aku pagi smlm huhuh menakutkan .. nsb baik la....klu tak aku tak tau la apa jdi..ni aku nk story ni...pgi smlm besa la kn bngu cam besa....around 7.15am kot aku nk sidai baju...tak pa la dh siap smua dh..aku pn smngt la ni nk sidai bju....smbil la ku lyn lagu kat tv pagi² ni hahhahha...dok sidai² skli ada lagu best..so aku mcm nk kuat kn skit la kn...aku msuk la umh nk kuat kn suara skit...lps tu aku mcm terbau sesuatu yg ku rsa mmg serius ni bau hangit terbkr aku mula cuak la..ishh mmg aku nsb baik la....aku nmpk periuk nasi yang bakul dia tu berasap gila....aku tak tau lagi ni knpa dia berasap kn..aku tkut nk pergi...yela tkut weiii..aku g la dekt² aku nmpk plag mesin bsuh yang aku buang tdi...

dok ada lam periuk nsi n hangus mcm lilin cair tu....mcm plag smbung la ni....yang plag utama msa tu tak ttp lagi tau....so aku cpt² la g ttp ya allah...tgk sndri la pic kat ats ni mcm mn dia cair....sedng kn msa tu tak ada apa² kuasa elektrik pn..mcm mn blh jdi..aku pn naik heran..aku cita kat abg n akak aku pn depa cm tertnya² gak mcm mn leh jdi kn....aduhhh mmg pagi tdi aku agk mcm org gila la....sbb klu aku tak msuk nk kuat kn tv time tu aku tak tau la apa jdi..ish nauzubillah la weiii....berjga² aku lps ni...takut nya huhuhu:-(

ni la rupa paras periuk nasi sleps bebrpa minit berlalu.....

Tuesday, August 4, 2009

aku suka aku suka......:-P

4 orang suka

smnggu yang lps aku ada jmpa stu lagu ni yang agk familiar jer...bila aku dgr irama dia bru aku tau ni lagu i'am yours..tpi ni version melayu punya...hihihi yang aku tau lagu ni d ubah suai oleh seorang pemuda bernma alan kot..klu tak slp aku la....aku mmg respet dia gila la dpt ubh lagu semerdu ni..dgn lirik2 yang blh di kta kn..mmg bgus la kn..huhu jom² kta sma² layan hihihi(spa tak suka....SUDAH :-p)

Kau tahu kau buat ku rasa begini
Jauh ku kembara tetapi ku ingin kembali
Biarpun berlabuh malam? tidak ku berhenti
Sebelum terlewat, ingin yang terbaik untukmu
Takkan siapa mampu menghalang azamku
Inilah masanya pelajari sesuatu

Takkan ku tunggu lagi
kini
aku milik kamu

Buka mata cuba kau lihat
Bukalah minda kau kan bebas
Buka hatimu dan kau temu cinta
Dengarlah muzik ini lagu juga irama
Kita semua bersama
Punya hati jiwa untuk mahu dicinta cinta

Dan, Takkan ku sangsi
Aku pasti takkan tunggu lagi
Usah ragui masa lalu
Kini aku milik kamu

Dengar bisikan hatiku
Kau kan tahu cerita

Lama benar ku membelek diri di depan cermin
Berpusing menari pabila tiada sesiapa
Melihat rentakku sendiriku tertawa
Kini aku sedar tentang kehidupan ini
Tak perlu pura-pura, jadilah diri sendiri
Itulah diriku
Dan kamu pun tahu

Takkan ku tunggu lagi
kini
Aku milik kamu

Buka mata cuba kau lihat
Bukalah minda kau kan bebas
Buka hatimu dan kau tahu luas dunia
Dengar dengar dengarlah
Ikutlah rentak kita
Inilah masa
untuk kamu percaya
cinta

luv u alan...:-p hiihiihi...

Monday, August 3, 2009

LAND OF THE LOST...lawak gila

0 orang suka
sblm apa2 aku nk gelak dlu la hihihihi....smlm lps jer g rawang ada kndri...kak ros ajk g tgk wyg...mcm biasa la kn..abg ,kak ros aku ain n nana...beka² la nk p tgk kat jusco bukit tinggi ka..tau jusco bukit rja...so pkir² blik jusco bkt tinggi ni komfom² la ari² ahad ni org dh mcm semut ler...so tgk wyg kat jusco bukit raja la...mula2 tu aku ajk nk tgk ice age 3..tpi aku tgk flash back dia kat tv mcm tak best jer (tak tgk lagi ckp dh tak best huhuhu) so kak ros kta kita tgk land of the lost...
cita dinasor hahhaha....aku ingt kn cita mcm sains² gtu la rupa² nya cita lawak gila² la..nsb baik aku tak gila hampir² la...msa tu aku kn dok bawah skit dri krusi abg n kak ros...lps tu sblh aku ni mamat utara gak(aku tau sbb dia ckp ngn mmbr seblh dia utara gak aku dengr hihihi)..so control² la nk gelak pn hahhaha....tapi mmg best la cita tu...sempt la jgk dia selet² babak² yang agk tak ssuai tok kanak² redah jer la hihihi....so spa yang tak g tgk lagi cita ni...cpt² la g tgk noh !!!!!!!