Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Friday, February 27, 2009

esok akan bermula....

4 orang suka
Esok akan bermula nya part time aku kat chicken rice shop kat jusco bukit tinggi.Aku dok takut gak ni..aku takut aku ponat jer nnti..mau tak nya..pagi aku kat opis..blik ptg smbung keja smpai lwat mlm...


lagi stu aku isau..aku frist time keja ngn rstrn ni....ada la jgk dulu aku dok bt part time kat fast food nya..mc'd jer,p mntk nk bt part time smua tak ada...aduyai kn skng ni mc'd dh kna boikot..org yang keja full kat mc'd pn tak dpt nk OT..apa tah lagi nk ambil bdk part tie....mhhh klu tak mc'd la keja part time pling sng nk dpt...apa leh bt nsb badn la
huhuhu sabar jer la apa leh bt kn...so esok aku start keja kol 6ptg smpai mlm la,abis la aku lpas ni tak leh la aku sllu sngt nk lepak2 ngn akak2 aku n ank2 sdra aku...huhuhu sedih pn ada ni..tpi apa leh bt DUIT pnya pasl kn....aku terpksa la...skng ni kna kerja keras esok lusa mudh mudhan sng hidup kn..huhuhu

Tuesday, February 24, 2009

Kisah Dua bangla D suatu pagi

0 orang suka
Cerite brmula d satu station minyak. D station minyak nie ada 2 org pekerja bangla yg tau cakap melayu skit, omputih skit & bahasa bangla yg sememangnye dia pro. Sorg tu namanye Majid & seorg lg namanye Iqbal.

Pd satu arie berhenti sebuah kete mewah, mercedes utk mengisi minyak. Pemandu kete tu seorg Pak Arab. Kebetulan pula minyak d pam minyak tu dah abis, nie yg membuatkan Iqbal poning kepalo nak bgtau pd Pak Arab tu yg minyak dah abih. Pak Arab tu lak tak tau sepatah haram bahasa melayu, cuma tau omputih skit & bahasa arabnye ler..

Iqbal bgtau PakArab tu sambil menyebut "fuel" & dsusuli gerakan memusingkan tangan menandakan minyak abih, tapi Pak Arab tu ternganga tak paham. Iqbal coba lg sekali dgn menyebut "fuel" & disusuli gerakan memusingkan kepala, tapi Pak Arab tu ternganga luas tak paham!!..Iqbal tak tau nak wat camner..dia pon gi kat Majid utk menerangkan situasi sebenar.Mereka bercakap dlm bahasa bangla, & bunyiknye cam nie..


Iqbal: Majid, tolong aku majid, Pak Arab tu tak tau minyak dah abih..
Majid: ala...ko cakap je la..minyak dah abih..
Iqbal: dah cakap dah, tapi dier tak paham...aku lak, tak tau cakap omputih.. Yes , No, Alrite & I lap U tau ler..
Majid: Aku pun tak tau gak cakap omputih...
Iqbal: ala..ko tolong ler aku..
Majid:ok...aku tau sikit-sikit cakap arab..

Lalu pergi la..si Majid kat Pak Arab tu & dgn selamba dek..nye berkata;
"Fuel!, Sodoqallah'hul. .azim",

baruler..Pak Arab tu paham & teros blahhh...

Friday, February 20, 2009

>PART 2<

0 orang suka
PART 2

video

*lempang jgn tak lempang hahhahaha

video
*ain tekun menonton cita ultrman tgk la klu tak cya....

video
*tgk depan n tgk blkang sma naik hahahhaha....


Thursday, February 19, 2009

female driver compilation

0 orang suka

aduyai aku pn tak tau la nk kta apa kn..bkn aku nk kutuk semua pemandu perempuan kat dunia ni....tpi ada segelintir la yang memndu ikut daaaaaaaaannn jer...hihihi mai la kita layan video ni sat....bila korang smua dh tgk...korang tau la kot hihihi....agak lucu la plk bila tgk video ni

video


video² karenah anak² sedara ppuan aku... >PART 1<

0 orang suka
PART 1......

video
*akibat masuk umah lewat ha³ nasib la

video

* korang pkir la sendri ha3 pontianak harum siang & malam agak nya kih3

video

*ain pasrah kih kih kih tgk smpai abis tau apa dia bt hihihi

Monday, February 16, 2009

Semasa d kampung...

2 orang suka
So smpai jer umh best jer..jmpa mak ayah aku huhuh....Aku tgk la halaman mak aku skang ni dh bnyk berubah mak aku ni suka tnm pokok,mcm2 pokok ada,mmg cantik la aku tgk bunga2 yang mak aku tnm subur2 jer..nk tgk umh aku ker...jap aku nk tnjuk kat korang smua halamn nk pokok2 yang mak aku tnm hihihi..

*ni la umh kami aku....

mak aku yang bt smua halamn tu...lagi pn seblh umh aku lpas ni akan naik stu lagi tmn aku pn tak sure la apa nama tmn tu...still dlm perbinaan lagi ni aku ambil dr ats umh aku suasana pembinaan umh tu...


*tgk la t msti depa kacau mak aku nya halamn kn..mhhh
apa2 jer la yang pnting mak aku happy tgk pokok2 dia naik dgn subur..hihihihi.Ptg sabtu aku sempat klik mak ku tgh berkebun...hihihihi mak aku apa lagi mcm aku la posing la dah aku surh dia posing hihihi...ats tngga pn jadi tu hihihih..jom2 tgk hihi

* mak aku tgh buang smph2 dlm pasu bunga tu..aku tlg..tlg tgk hihi

ishhh apa lak aku tlg..aku tlg gak mak aku buang smpah hihiihi.....ada lagi ni nk tgk collection mak aku ni tgk ni

*cantik kn .....*aik ni apa la ni hihih tak pa la time aku posing lak ngn adeq..hihihi

Balik kmpung ....

0 orang suka
Jumaat tgh ari tu aku ngn kak ros n abg smua blik kedah,ishh lma tu tak blik.Agak gumbira la diri nie....Hihihi..so dlm kol 2.30p.m tu kami bertolak la blik kedh.Tak ada bnda yang menarik sngt la spnjg perjlnan aku blik kedh tu,cuma aku mcam termis stu apa ak...stu bnda la.Sepanjg aku berda d atas haiway tu aku jumpa no plat ker bermula dri 1 - 15..mcm tak percya la...tapi tak ikut terutan la..first tu aku nmpk keta plat no 5,lps tu aku jmpa plat ni 10...aku bilang aku bilang klu di ikut kn turutan mmg 1- 15 cuma aku tak smpat nk snap pic2 keta2 tu smua....bkn apa cam tak cya kan sepnjg perjlnan tu kita leh jmpa plat ni yang ikut turutan hihihi....ada yang mula hufuf P sekian2 5 la...J sekian2 12 la mcm2 la..hihihi ni pic2 aku smpat ambil sepnjg perjlnan aku nk smpai ker kampung halaman...bertolak dr kol 2.30p.m singgh ipoh jap lam kol 5.30p.m smpai kedah kol 9.30 p.m 10p.m mcm tu la hihihi....
video

*saja nk test suara hihihi *bosan2 ambil la pic kn hihihi

*aku sempat lending baik punya kat blkang ngn ain hihihi..dlm keta tu hihihi


Tuesday, February 10, 2009

Bercuti lagi..d terengganu..

4 orang suka
Macam biasa la...tujuan utama g sna sbb abg aku ada keja la kn..smbil2 tu jln2 sma hi3..org kta smbil selam minum air...ehh btl tah what ever la.Pepagi morning tu dlm kol 8.30a.m kami bertolak dri Klang ker terengganu.Mhhh mngmbil msa yang lma gak la nk smpai sna..8 jam lbh la...bosan siot dlm keta.Sampai jer sna abg bwk mkn nasi kukus..fulamak ckp ngn korang sedp gila...ehh tak ada la mkn nsi tu smpai gila..hihi tapi mmg sdp la.Mkn tgh ari time tu kol 4.00p.m byangkn la...pyut dh msuk angin dh time tu pnya la thn tak mkn huhuhu....time kat kedai nsi kukus tu..kwn abg dh tnggu abg nk ambil g bt keja...abis mkn abg ngn kawn dia pn beredar la g bt keja..aku n akak ros...trus la mncri hotel tuk kami bermlam.Kak bwk aku tido kat HOTEL GRAND CONTINENTAL KUALA TERENGGAN.Ok la hotel dia....
*ni gambaran dri ats blik tido hotel
*ni lak suasana sepanjang perjlnan g sna.

Lepas cek in lepak2 lam blik....abg blik dri keja.Trus kluar g mkn kat mn ak..pantai batu buruk.Cantik pantai dia...

video
*ni video pantai batu buruk..cantik kn

*dok posing tepi2 tembok smbil tgh org memancing

Esok tu abg ada lagi keja yang prlu d selesai kn..so abg terpksa la ambil keta sbb kwn dia dh blik kelatan,so aku n kak ros pn terpksa la ambil kdraan awam iaitu teksi nk ke pasar payang.Tujuan utama aku nk ke stu sbb nk blik ksut aku yang hilang time raya tu..tpi sunggh malang nya kedai nya ttp tk buka..huhuh sedih nya..so aku pn terpksa la shopping bnda lain.Huhuhu sedih nya ati ni..
*kak ros tengah shopping nk bli bju kat dua org budak ni
*ni suasana dekat2 area pasar payang
Abis jer shopping kat pasar payang tu,kak ros jmpa kwn dia lak yang keja ngn kastam tu,dia bawak aku ngn kak ros mkn nasi ayam apa aku lupa la plk nama restoren tu..ala....t la aku tnya kak ros hahha...tapi sedp la,mmg sedp la.Dok lepak2 lam sejam kwn kak ros ni la bawak kami blik hotel,sbb kol 2 ptg dh nk cek out,so dok jer la dlm blik tu...smbil posing2 bju bru hahhah...tgk la dua org budak ni....bak kata kak tini sunguh gewdixxsss..hahahha

* tgk la ni hihihi
*kalau yang ni tak kot kuang kuang kuang...ha3 ^_^

Balik KL jer,si budak 2 org tu demam campak huhu cian sungguh,:-(

Friday, February 6, 2009

Tiba² timbul perasaan....

6 orang suka
Rindulove yang teramat sangat la plk kat mmbr² aku time sek dlu,especially bdk² TEKNIK LANGKAWI 2004-2005.Huhuhugigil.gigil.mmg skng ni aku still lagi kontek,msj,email,chating..cuma tak jmpa jer.budak² blok PULAU INTAN...aduyaiii rindu nya....dom 2 side A n B ..alahai..loveloveBertmbah rndu ni...kwn sekatil aku si ain n ayuni...ain tak lma sekatil ngn aku sbb dia pindah sek...yang lma ayuni la...cium
*ain kejap jer dok sekatil ngn aku sbb dia pindah sek

*ayu mmbr sekatil aku..
lma gila tak jmpa lagi² rndu ni.membr² yang sekepala ngn aku...enis,dayah,faizah,ash,ain, ishhh mn diorng ni kn..Enis n ain mmg still kontek ngn aku...yang lain tu aku tak tau kat mn nk cri...no kontek diorng pn aku tak ada..... aku pic dayah n faizah ilang la plk....ingt nk letak..huhu...enis n ash ada kat sblh ni.Huhuhu...lagi aku rindu gak kat bdk2 kelas aku...geng2 klas HH...kumpln aku hihi terdiri dripad....atirah,aini,dayah,aisyah n faizah...huhu rindu nya....huhu....budak² kals aku...huhuhu...
*faizah,aini,atirah,zamie,din,toro n hafiz...(cuma tak ada aisyah n dayah jer)huh

*Yus n adila

Hahaha....berani betul kih3....

5 orang suka
Semalam aku tak ada keja...bukan apa..tenet pulak rosak geram tol aku,smbil dok relax2 aku dgr radio hot.Lepas tu kn ada stu iklan tu...agak mnrik la...nnyi2 ni hihihi....dgn tnpa mmikir banyak aku trus menalifon no yang berkenaan....huhuhuh....syok sndri la plk kn.Pnuh smngat aku menyyi lagu "Bukan Sekadar Luaran" oleh Camelia.

Pandangilah diriku,
sepuas-puas hatimu,
Usah kau cemburui,

apa yang aku miliki

Segala yang ada pada diriku,
Juga ada pada mu,
Bukan sekadar luaran,
Wajah imbasan dalaman,

Tenang gambaran hati,
Raut wajah berseri,

Sentiasa anggun dan ceria,

Tenang gambaran hati,
Raut wajah berseri,
Keyakinan jelas terserlah


Lagu ni la yang aku nnyi....sbb nk cri bintang innershine.KALAU la ada rezeki la....KALAU k...Jumaat 06.03.2009 diorng umum kn pemenag.Aku tak kish la klu mng ker tak mng ker...yang pnting hihihi aku mmg brni kah2....

Wednesday, February 4, 2009

Dunia...dunia..

3 orang suka
Orang yang susah selalunya akan berusaha untuk menjadi senang.
dan setelah ia senang, mungkin ia akan mencari jaln ,
bagaimana untuk menyusahkan orang lain pula.

Monday, February 2, 2009

Jalan² lagi....

2 orang suka
Ari jumaat lepas aku ngn kak ros n ank2,ikut abg aizal g outstation kat johor. Seawal pagi jumaat tu,dlm kol 5 pagi kami semua dh siap la,nk gerak sbb abg keja pagi tu kat makmal johor,aku,kak ros n abg aizal semua dh mndi la Cuma tnggl 2 budk tu jer yang tak mndi ain n nana,bkn apa awal sngt huhuhu.Pejlnan ok jer sejuk,nyaman jer smpai ker pagi,berhenti kat R n R mn tah kak ros berhnti nk bg mndi si budk 2 org tu la,n breaksfat skli la kn
Time tu lam kol 8 8.30 la.Lepas berhnti tu,abg trus shot trus g JB smpai makmal dlm kol 10.15 la,abg pn siap2 la ambil brng,nk trus msuk la dlm makmal.Aku ngn kak ros mcm biasa la,jln2 la.Kak ros klu g johor konfom2 la trus g bndar penawar tmpt dia mngjar slu kat sek men keb bndar penawar. Cuaca pn cerah elok jer,jahh gak la ambil msa dr JB ker bndar pnwar tu sejam sejam lbh la.Ku tak tgk jam lak time tu.Smpai sna cam biasa gak kak ros jmpa la spa2 yang berknan yang dia nk jmpa,yag dia agk lama tak jmpa.Kak ros ingt mlm tu nk tidi JB ker sbb tak kn nk ambil abg kat JB lps tu nk pth blik bndr pnwar,buang msa lak,tup2 si cikgu nazri lak ofer nk g ambil n ajk kita org berkaroke mlm tu.Trus la kak ros berstuju ngn cdgan nya tu. Lps jmaat tu lam kol 2.30 3 cam tu la kak ros bwak aku g pntai tnjung balau yang tmpt kejadian mati lemas 4 brdik tu,uishhh ombak kat stu time tu mmg gila nya la bergulung2,aku agak terkejut gak la,sbb apa aku nmpk la bendra merah terpcak spnjg pntai tu,tnda tak leh mndi merbhya..tpi ada gak yang jnis tak phm bhsa mndi gak kat stu,diorg tak tkut ker.Mhhh nauzubillah la kn,tpi pn berjga2 la sama…dunia dunia.. Lps dok lepak2 ambil angin yang ckup kuat kat pntai tu,kami pn gerak la p medan,kak ros nk mkn rojak mak ros kot nm gerai tu…mmg sedp gila rojak dia….umhhhhh..kih3….smpai jer sna kak ros trun la,aku tnggu dlm keta.Tba2 aku nmpk satu yang mnrik perhtian aku iaitu lampu jln yang agak cantik n unik….tgk ni…..Hihihih…krtif kn..hihih
lps bli kak ros ajk la p umh ckgu lagi seorg,ckgu apa ak,aku pngl kak jek a…btl tak eja nama nya bgtu hahhaha,tak ksh la jji bnyi k….smpai umh dia kami rehat2 mkn2….lsp tu aku ternmpk stu makluk jgk yang aku mula2 nya gak geli kih3…..jom2 tgk…

Cumil kn katak tu..hihihi aku keja usik si ain n nana..lari stu umh kih3…aduyai mcm2…tup2 kol 4 kami pn gerak la g JB ngn bkdu nazri naik waja dia g pick up abg kat makmal kesihtn awam johor.Pejlnan dia mcm biasa la sejam stgh gtu la..spnjg jln nk g ker JB dr bndar pnwar tu pokok klpa sawit jer kiri kanan.Tenang jer..keta pn kdng2 jer blh nmpk hihihi….Smpi kat JB tpat2 kol 5.30 lbh2 la….time tu pn keja abg pn siap..lps ambil tu trus la pth blik g bndar pnwar tapi hala balik ni kak ros nk bli bju tido si ain n nana kat kota jap.Smpai kota shoping2 skit lam kol 7.30 gtu la bru leh pth blik g bndr pnwar.
Aktivi mlm kami lak huhuhu best gila karoke kat golden desaru..hahahhaha..aku,kak ros,n abg dpt la nnyi sorng 2 lagu…huhuhuh sbb rmai gak mlm tu yang dtg so kn tnggu turn la kn..kih3..aku kn lagu misha omar skli dedebu cinta..hihih mlu la nk tnjuk tapi aku kn tunjuk gak la sbb aku yang yoyo oo surh kak ros rkm aku nnyi smpai abis..jom la kta lyn sat sora aku ni hhihihi..

video

Best tak..best kn hihihihi….lpas nnyi aku main snoker…aku bkn nya pndai main sngt….aku main jer la.jolok p la jji bola msuk hahhahahha…..ni pic2 yang aku smpat ambil mlm tu…koL 1 lbh gak lak bru dpt tido.Mmg hapy la ckp ngn kat korang….hihihi….Tpi aku tak lma sngt kat bnda r pnwa tu,sbb esok(sbtu) aku ngn kak n abg dh blik KL.Pagi sbtu tu,kak ros ajk g bg mkn ikn kat tasik….ni pic2 sblm n msa OTW aku nk blik KL….