Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Monday, November 19, 2012

Kenduri lagi.....

3 orang suka

Biasa la kan cuti2 sek ni...krja ssn ari mkn kndri kwn2 jer la....kih4 kndri kita tak tau lagi bila kan...ehhh tiba2 lak...sabtu lps wabi n zaidan mnlangsngkan ari bhgia mrka kat sp...apa lagi zass la ngn kwn2 ke sna....mcm biasa laaaa tak sah klu jmpa kwn2 tk ambl gmbr kn...

Friday, November 16, 2012

Selamanya harimau malaya...

0 orang suka

Ari tu malaysia lawan hong kong...dpt pluang prgi sngt truja...hahahhaha lagi truja sbb dpt jmpa pemain2 harimau malaya lagi la sempoiiiiiii .....lgi sempoi dpt jmpa bad plk....arggghhhhhhhhhh.....suka suka suka...





Tuesday, November 13, 2012

Mia dan Boboi Boy

0 orang suka

Semalm...jln2 kt Gaint beli brng dpur...dlm dok jln2 tu...giant p pasang cta boboi boy....hahah lwk la tgk aksi mia....ajk blik pn tk mau sbb nk tgk cta tu....tk caya...cer tgk pic2 nie....




Sunday, November 4, 2012

Tudia....

0 orang suka

Ari ni tba2 smngt nk smpn brng2 yg nk bwk blik nnti...tup2 terjmpa koleksi kotak phone....nahaiii banyak nya....huhuhuhu ...haha tngai kotak jer la phone abis kena lelong balik...kih4


Tuesday, October 23, 2012

Raya korban...

0 orang suka

Mlm ni smngt ceq smpn brng..hehhhhe yela rsa nya bkn ceq sja..msti rmai lgi dok kaluitt pcking brng kn..jumaat ni kn umat islam mnymbut hari rya korban....hihihih tu dia bnyk nya brng nk kena bwk blik..jeng2 nk tau ak psai pa .....hihihi sbb hujng bln 11 nie last ceq stay kt shah alam...sbb akn blik pindah ke kedah darul aman...hihi



Sunday, October 21, 2012

Kelantan juara...

0 orang suka

Piala malaysia..tahniah...hehehe sbnarnya ceq skong 2 2 team..hehehe tpi game mlm ni mmg terbaik arrr...sngt3 terbaik...dok plan mla2 tu mmg nk g stdium tgk sma2 yg lain..last mnt tukr plan..lpk kat skrin besr jer la...port tdi kat restren bedok ukay perdana...tuan kedai org kelantan..meriah lgi la...hehehe yg pnting mlm no enjoi...tahniah jugk kat atm...abis abisan lwn smpai ke masa trakhr...nk last2 mnt pn...msh dok pulun..apa kan daya x dak luck...tahniah kelantan lagi skli...juara mlm ni...




Thursday, October 18, 2012

Damia zara

2 orang suka

Hai selamat ptg smua..yeah kta bru ja smpai rumh..sja bosan bwk mia jln2 kat tmn..bkn main enjoy dia...hehheh penat mnlyn la...sat nk g sna ..sat nk g sni...(kedah + k'yel)

Jom tgk pic2 ptg ni...sdh jom blik...hehehe




kebosanan

2 orang suka

alahaiii bru khamis ingt dh jumaat keja bnyk....mood x dak nk bt keja...lagu man cta ni..huhuu


Wednesday, August 8, 2012

Cuba tengok ....

2 orang suka
video ni tanpa mengalirkan air mata T_T saya tak blh.. anda ???





sangat2 menyentuh hati dan perasaan


Photobucket

Selamat Hari Raya Aidilfitri

0 orang suka


wahh pejam celik pejam celik dh msuk 19 ramadan ari ni kan!! alhamdllah!! so dah nak raya!! yeee raya2 wahh smngt mcm bdk2 kih3 ^^ okey2 kat sni!! nida nk mntk ampun dan maaf kpda smua yg mngnli dri ni kot2 ada bt slh!! klu yg nk blik ke kmpng tu!! berhati2 d jalan raya okey!! ingat lah org tersyg!! ^^ mngu depan nida dh blik kmpng hoyeeeahhh!!! ^^ apa2 pn ceria2 sllu k! jom layan wahhhh!!! sja nk rosak kn lagu!! tu arap smua enjoy!!! ^^ kih ^^

Photobucket

Wednesday, July 25, 2012

Ayam Dan Lembu

3 orang suka


Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!

Lembu : Kenapa kau kata macam tu?

Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!

Lembu : Hah! Buat apa pulak?

Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat,

anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku
dah tak de nanti.Tapi manusia ni memang tak berhati perut.

Hari-hari dia orang makan telor aku,Macamana aku nak dapat anak!

Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!
Ayam : ?? Maksud kau?

Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak
bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku
tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK!
Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)
Photobucket

Tuesday, July 24, 2012

Cinta Selamanya!

2 orang suka
♥ Bila kita CINTA kita akan SAKIT
♥ Bila kita SAKIT kita akan BENCI
♥ Bila kita BENCI kita akan cuba MELUPAKAN
♥ Bila kita cuba MELUPAKAN maka kita akan RINDU ♥
♥ Bila kita RINDU kita berharap CINTA yg lain akan DATANG
♥ Tapi CINTA BARU yang datang TIDAK SAMA dengan CINTA yg LAMA
P/S: Sesungguhnya CINTA SESAMA MANUSIA itu tidak KEKAL melainkan CINTA kpd ALLAH SWT..Cinta manusia MANIS nya sekejap cuma & hanya Cinta ALLAH manis SELAMANYA..
Photobucket

Monday, July 23, 2012

Puasa puasa

0 orang suka
hai assalamualaikum!!! tgh wat apa tu!! haaaaaaa buka peti sejuk tgh2 ari ni bt apa ha! kantoi kih3 bosan lak dok kat opis ni!! lunch time nk bt apa!! tgh belek2 fon ni tba2 terjebak lak ngn lagu2 raya!! adooyaii bru brpa ari ja puasa!! dh dgr lagu2 rya kih3 ^^ apa leh bt layn jer la!! dgr sorng2 ja!! eheheheh nk tau ak lagu raya paling best n sedih yg ceq suka!!! :( waaa nk ngis!! sedih2



haaa ni la lagu dia! ceq rsa bkn ceq ja yg suka msti rmai lagi yg suka sngt dgn lagu aisyah ni kan!! huhuhu okey2 apa2 pn terllu awal lak nk layan lagu2 raya sbb blm smpai sepruh pn lagi kita berpuasa!! ^^ apa2 pn yang penting skng ni!! puasa jgn tngal..bnykan beristighfar dan bertaubat, memohon keampunan kepada Allah S.W.T...banyakkan bersabar, kerana bulan Ramadhan adalah bulan kesabaran.... dan jgn lpa tinggalkan dan jauhi dari segala perbuatan maksiat dan kemungkaran, kerana ia boleh menghapuskan ganjaran pahal ibadah kita... insyallah!! ingt tu

Photobucket

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan

3 orang suka
semoga ramadhan kali ini penuh bermakna untuk semua!! selamat menunaikan bulan puasa dengan penuh kesabaran insyallah!!!



Photobucket

Kisah 2 Hantu

4 orang suka

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu.

Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun..

Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Photobucket

Tuesday, July 17, 2012

Jom rempit

2 orang suka
hai selamat malam smua!! tgh bt apa tu!! ceq bosan lak mlm ni!! bkn apa spttnya time skng ni layan game kedah n sabah!! tpi TV 1 tunda pkul 1.30 pagi ni! waaaa tak pa la tgk kptsan ja skng ni.. arap sngt2 kedah leh mng pulun kedah pulun..... wahh smngt lak
okey2 sja la nk kongsi satu pic ngn ampa smua pasal sorng budak yg sngt nakal n comel kih3 ^^ spa lagi !! damia la!! jeng3 ...

ku jejak jalan yang berliku membara jiwaku memburu impian!!! mnjdi2 skng bdk ni heheh ^^

Photobucket

Friday, July 13, 2012

6 Tips Kulit Cantik & Sihat

2 orang suka
selamat pagi yeahh pagi ni saye cuti dan dan dan dan ehh bnyk plk dan sekarang nie saye nak share tips kulit cantik dan sihat. sape xnak ade kulit cantik kan ? kalau tanye kat semua orang. semua mesty kate nak kulit cantik. sebab bile kulit cantik, akan menambahkan keyakinan dalam diri kite. boleh bergaul dengan orang ramai. boleh buat kerja dengan elok.

1.
Makan makanan berkhasiat. Hindari atau kurangkan makanan yang mengandungi lemak dan berminyak. Kamu juga perlu menghindari makanan yang boleh menyebabkan punca kepada masalah jerawat dan berminyak. Contohnya kentang goreng dan minuman soda. Kamu perlu mengenalpasti makanan yang tidak perlu untuk tubuh kamu. Ini disebabkan setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza. Kalau rasa kamu makan coklat hari ni, esok timbul jerawat. Hindari dari makan coklat. Banyakkan makan buah dan sayuran.

2.
Bersenam dan Minum Air Putih. Minum air putih lapan gelas sehari dan bersenam secara teratur. Siapa kata anda tidak boleh bersenam setiap hari? Kalau anda merupakan seorang suri rumah, peluang bersenam memang ada. Pastikan semasa mengemas rumah, tutup kipas atau aircond. Biarkan peluh keluar dari tubuh anda. Lakukan aktiviti menyapu, mengemas dan mop lantai sebagai rutin senaman di rumah. Selain anda sihat, rumah pun kemas kan ? jangan lupa banyakkan minum air kerana tubuh kita memerlukan air yang banyak. Kelancaran darah menjadikan kulit kembali berseri.

3.
Cuci muka sebelum tidur. Biasakan anda tidur dalam keadaan bersih. Cuci muka terlebih dahulu sebelum tidur. Anda juga boleh menggunakan krim malam untuk membaiki tekstur wajah atau melembapkan kulit. Sekali seminggu gunakan pupur wajah. Jangan pula anda tidur dengan pupur wajah masih di muka!

4.
Tidur yang cukup. Tidur lapan jam sehari amat penting. Ianya bertujuan untuk merehatkan badan agar sistem tubuh berjalan dengan baik. Jika anda tidak cukup tidur, anda akan menghadapi masalah jerawat dan tubuh lesu dan tidak bermaya. Selain itu, anda akan mula dikenali sebagai Pandawoman disebabkan wujud lingkaran gelap bawah mata!

5.
Lindungi kulit daripada Matahari. Penting untuk kita melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari. Ianya untuk mengelakkan muka menjadi merah, terbakar dan timbul garis kedutan. Pakai krim tabir suria sebelum anda keluar rumah setiap hari.

6.
Berhenti merokok.
Hey ladies! jangan merokok. Tak cun tau!

Photobucket

Thursday, July 12, 2012

Suatu Hari nanti...

6 orang suka
hai selamat malam semua!! okey tak ada aktiviti malam ni!! jom tk ada keja cri keja!! hahahah cuba bayangkn suatu hari nanti!! bila umr mkin mnigkat!! jeng2

comel tak(perasan) brpa la umr agk2 nya!! hahahah tua2 pn bju yg penting Chelsea!!! nsb baik bju biru klu boh bju hijau kuning lgi laaa kena!! pulun kedah pulun :P
bye selamat malam
Photobucket