Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Wednesday, July 25, 2012

Ayam Dan Lembu

3 orang suka


Ayam : Manusia ni memang pentingkan diri sendiri!

Lembu : Kenapa kau kata macam tu?

Ayam : Tengoklah. Apa mereka buat kat aku!

Lembu : Hah! Buat apa pulak?

Ayam : Aku ni bertelur hari-hari. Aku cadang naklah dapat,

anak dua tiga ekor. Orang kata ada juga waris aku bila aku
dah tak de nanti.Tapi manusia ni memang tak berhati perut.

Hari-hari dia orang makan telor aku,Macamana aku nak dapat anak!

Lembu : Alah! Kau punya masaalah kecil aja!
Ayam : ?? Maksud kau?

Lembu : Aku ni, kalau fikirkan nasib aku lagi malang. Rasa nak
bunuh diri pun ada. Bayangkan, hari-hari manusia minum susu aku
tapi sorang pun tak pernah panggil aku MAK!
Ayam : ?? (Dalam hati: Tak boleh pakai punya lembu!)
Photobucket

Tuesday, July 24, 2012

Cinta Selamanya!

2 orang suka
♥ Bila kita CINTA kita akan SAKIT
♥ Bila kita SAKIT kita akan BENCI
♥ Bila kita BENCI kita akan cuba MELUPAKAN
♥ Bila kita cuba MELUPAKAN maka kita akan RINDU ♥
♥ Bila kita RINDU kita berharap CINTA yg lain akan DATANG
♥ Tapi CINTA BARU yang datang TIDAK SAMA dengan CINTA yg LAMA
P/S: Sesungguhnya CINTA SESAMA MANUSIA itu tidak KEKAL melainkan CINTA kpd ALLAH SWT..Cinta manusia MANIS nya sekejap cuma & hanya Cinta ALLAH manis SELAMANYA..
Photobucket

Monday, July 23, 2012

Puasa puasa

0 orang suka
hai assalamualaikum!!! tgh wat apa tu!! haaaaaaa buka peti sejuk tgh2 ari ni bt apa ha! kantoi kih3 bosan lak dok kat opis ni!! lunch time nk bt apa!! tgh belek2 fon ni tba2 terjebak lak ngn lagu2 raya!! adooyaii bru brpa ari ja puasa!! dh dgr lagu2 rya kih3 ^^ apa leh bt layn jer la!! dgr sorng2 ja!! eheheheh nk tau ak lagu raya paling best n sedih yg ceq suka!!! :( waaa nk ngis!! sedih2



haaa ni la lagu dia! ceq rsa bkn ceq ja yg suka msti rmai lagi yg suka sngt dgn lagu aisyah ni kan!! huhuhu okey2 apa2 pn terllu awal lak nk layan lagu2 raya sbb blm smpai sepruh pn lagi kita berpuasa!! ^^ apa2 pn yang penting skng ni!! puasa jgn tngal..bnykan beristighfar dan bertaubat, memohon keampunan kepada Allah S.W.T...banyakkan bersabar, kerana bulan Ramadhan adalah bulan kesabaran.... dan jgn lpa tinggalkan dan jauhi dari segala perbuatan maksiat dan kemungkaran, kerana ia boleh menghapuskan ganjaran pahal ibadah kita... insyallah!! ingt tu

Photobucket

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan

3 orang suka
semoga ramadhan kali ini penuh bermakna untuk semua!! selamat menunaikan bulan puasa dengan penuh kesabaran insyallah!!!



Photobucket

Kisah 2 Hantu

4 orang suka

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu.

Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun..

Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Photobucket

Tuesday, July 17, 2012

Jom rempit

2 orang suka
hai selamat malam smua!! tgh bt apa tu!! ceq bosan lak mlm ni!! bkn apa spttnya time skng ni layan game kedah n sabah!! tpi TV 1 tunda pkul 1.30 pagi ni! waaaa tak pa la tgk kptsan ja skng ni.. arap sngt2 kedah leh mng pulun kedah pulun..... wahh smngt lak
okey2 sja la nk kongsi satu pic ngn ampa smua pasal sorng budak yg sngt nakal n comel kih3 ^^ spa lagi !! damia la!! jeng3 ...

ku jejak jalan yang berliku membara jiwaku memburu impian!!! mnjdi2 skng bdk ni heheh ^^

Photobucket

Friday, July 13, 2012

6 Tips Kulit Cantik & Sihat

2 orang suka
selamat pagi yeahh pagi ni saye cuti dan dan dan dan ehh bnyk plk dan sekarang nie saye nak share tips kulit cantik dan sihat. sape xnak ade kulit cantik kan ? kalau tanye kat semua orang. semua mesty kate nak kulit cantik. sebab bile kulit cantik, akan menambahkan keyakinan dalam diri kite. boleh bergaul dengan orang ramai. boleh buat kerja dengan elok.

1.
Makan makanan berkhasiat. Hindari atau kurangkan makanan yang mengandungi lemak dan berminyak. Kamu juga perlu menghindari makanan yang boleh menyebabkan punca kepada masalah jerawat dan berminyak. Contohnya kentang goreng dan minuman soda. Kamu perlu mengenalpasti makanan yang tidak perlu untuk tubuh kamu. Ini disebabkan setiap orang mempunyai keperluan yang berbeza. Kalau rasa kamu makan coklat hari ni, esok timbul jerawat. Hindari dari makan coklat. Banyakkan makan buah dan sayuran.

2.
Bersenam dan Minum Air Putih. Minum air putih lapan gelas sehari dan bersenam secara teratur. Siapa kata anda tidak boleh bersenam setiap hari? Kalau anda merupakan seorang suri rumah, peluang bersenam memang ada. Pastikan semasa mengemas rumah, tutup kipas atau aircond. Biarkan peluh keluar dari tubuh anda. Lakukan aktiviti menyapu, mengemas dan mop lantai sebagai rutin senaman di rumah. Selain anda sihat, rumah pun kemas kan ? jangan lupa banyakkan minum air kerana tubuh kita memerlukan air yang banyak. Kelancaran darah menjadikan kulit kembali berseri.

3.
Cuci muka sebelum tidur. Biasakan anda tidur dalam keadaan bersih. Cuci muka terlebih dahulu sebelum tidur. Anda juga boleh menggunakan krim malam untuk membaiki tekstur wajah atau melembapkan kulit. Sekali seminggu gunakan pupur wajah. Jangan pula anda tidur dengan pupur wajah masih di muka!

4.
Tidur yang cukup. Tidur lapan jam sehari amat penting. Ianya bertujuan untuk merehatkan badan agar sistem tubuh berjalan dengan baik. Jika anda tidak cukup tidur, anda akan menghadapi masalah jerawat dan tubuh lesu dan tidak bermaya. Selain itu, anda akan mula dikenali sebagai Pandawoman disebabkan wujud lingkaran gelap bawah mata!

5.
Lindungi kulit daripada Matahari. Penting untuk kita melindungi kulit dari sinaran cahaya matahari. Ianya untuk mengelakkan muka menjadi merah, terbakar dan timbul garis kedutan. Pakai krim tabir suria sebelum anda keluar rumah setiap hari.

6.
Berhenti merokok.
Hey ladies! jangan merokok. Tak cun tau!

Photobucket

Thursday, July 12, 2012

Suatu Hari nanti...

6 orang suka
hai selamat malam semua!! okey tak ada aktiviti malam ni!! jom tk ada keja cri keja!! hahahah cuba bayangkn suatu hari nanti!! bila umr mkin mnigkat!! jeng2

comel tak(perasan) brpa la umr agk2 nya!! hahahah tua2 pn bju yg penting Chelsea!!! nsb baik bju biru klu boh bju hijau kuning lgi laaa kena!! pulun kedah pulun :P
bye selamat malam
Photobucket

Tips Kurangkan Sakit Leher

4 orang suka
Adakah anda mengalami gangguan sakit leher yang berterusan? Jika ya, kita perlu ketahui apakah kaedah untuk mengurangkan sakit leher bagi mengelakkan ia berterusan.
Apabila sakit leher, yang mampu dilakukan hanya memandang ke depan dan jika ingin melihat ke sisi, keseluruhan tubuh terpaksa digerakkan. Ramai mengabaikan sakit di leher kerana beranggapan lama-kelamaan, ia hilang sendiri tanpa perlu dirawat. Bagaimanapun, penting untuk kita memberi perhatian terhadap sakit dialami sebelum keadaan menjadi lebih memudaratkan manakala kos untuk merawatnya pula meningkat. Ketahui tips kurangkan sakit leher.
  • Melakukan senaman leher. Menjaga pergerakan leher penting kerana ia membantu mencegah masalah jangka panjang. Senaman mudah dapat membantu menguatkan otot leher dan memperbaiki rangkaian pergerakan anda.
  • Lakukan terapi haba. Dalam tempoh 48 jam pertama selepas mengalami sakit leher, lakukan urutan ais selama lima lima hingga 10 minit di kawasan terjejas.
  • Untuk sakit yang berlangsung 48 jam atau lebih, tuam di kawasan terjejas untuk membantu mengurangkan kesakitan dan melonggarkan otot.
  • Tidur dengan bantal dalam kedudukan lebih tinggi pada waktu malam bagi menyokong leher.
  • Memakai pendakap leher. Ini digunakan hanya di bawah pengawasan ahli fisioterapi dan dalam masa singkat (dua hingga empat hari).Pengambilan parasetamol atau ibuprofen boleh membantu melegakan kesakitan. Jika sakit berterusan, segera dapatkan rawatan doktor. Mereka mungkin boleh merujuk anda kepada ahli fisioterapi jika perlu.Lakukan senaman, termasuk senaman leher, jika anda duduk dalam satu kedudukan untuk jangka masa panjang di depan komputer hingga membebankan otot di bahu dan leher.Selain itu, selalu regangkan lengan, pergelangan tangan dan jari atau bangun dan berjalan-jalan jika keletihan otot bagi mengelak ketegangan dan kecederaan yang mungkin berlaku.Cara duduk yang tidak betul, terutama ketika bekerja di depan komputer, boleh membebankan bahagian atas badan, sekali gus menyebabkan sakit belakang dan bahu. Langkah mengelakkan sakit leher ialah betulkan postur badan ketika duduk.
Melaraskan postur tubuh anda dapat membantu melegakan sakit belakang iaitu:
Berdiri
  1. Berdiri tegak dengan kepala menghadap ke depan.
  2. Pastikan belakang anda lurus.
  3. Mengimbangi berat badan anda sama rata pada kedua-dua kaki.
  4. Pastikan kaki anda lurus.
  5. Duduk.Duduk tegak
  6. Pastikan kaki anda rata di atas lantai. Anda mungkin mendapati kusyen kecil berguna untuk menyokong belakang anda.Mengangkat dan mengendalikan barang. Mulakan dengan kaki anda iaitu sebelah kaki sedikit ke depan untuk mengekalkan keseimbangan.
  7. Apabila mengangkat, bengkokkan sedikit belakang, lutut dan pinggul anda, tetapi tidak berbongkok atau mencangkung. Kaki anda harus menampung tekanan.
Penting menjaga kesihatan terutamanya di bahagian leher. Jika mahu tidur, sila pastikan yang kita berada dalam keadaan posisi yang betul. Elakkan dari mengenakan bantal yang terlalu rendah bagi mengelakkan sakit di bahagian leher berulang.

Photobucket

Wednesday, July 11, 2012

Semua Nak Tunjuk Hebat

0 orang suka
WIKIPEDIA : Aku tahu semuanya.

FACEBOOK : Aku pula kenal dengan semua orang .

FRIENDSTER : A'aa, semua kenalan aku kau curi !

MYSPACE : Kami musuh anda wahai Facebook !

TWITTER : Takpe Facebook, aku back-up kau .

GOOGLE : DIAMMM !! Aku ada semuanya .

MOZILLA : Eh , tanpa aku , korang tidak boleh diakses .

IE : Wei Mozilla , sendrik mau ingat ha . . gua kan ada !

MOZILLA : Lu pehal ? Kacau line orang jer !

IE : Lu dulu la mamat , mengaku lu sorang jer boleh akses pada diaorang tadi ! !

INTERNET : Sudah !!! jangan gaduh-gaduh ! Kalau aku takde , korang lagi la takde ! Power tak aku ?

FACEBOOK : Hmmm , akulah yang paling ramai di kunjungi . Jadi gua yang terbaekkkkk !!!

YAHOO : Facebook, jangan riak . Kalau aku takde,mana boleh buat email !

GOOGLE : Yahoo, Gua kan boleh buat email gak !

MAXIS, CELCOM, TMNET : (serentak) Ehem! Lu org ingat kami ni kayu ?

TNB : Diamlah korang, nanti aku matikan elektrik . .baru korang tau siapa paling power !

*tak payah nak berlagak siapa paling power... Alam ini ALLAH yang punya!!!(y)
Photobucket

Monday, July 9, 2012

Kedah Darul Aman

0 orang suka
selamat malam hai2 semua!! yeahhh alhamdllah ceq dh slmt smpai ke shah alam smlm tepat pukul 10 mlm!! heheeh so smua plan yg d rancng kat kedah pn berjln dgn lncar nya!! hehehe kenduri pn p tgk bola pn p p heheheh ^^ cuaca ari tu alhamdllah la!! cerah ja mai tgh ari msa nk p kndri tu hujan la plk!! huhuh abis kecomelan ceq main hujn ngn baju kurung!! kih3 tak pa enjoy sbb dpt jmpa kwn2 yg dh berpluh2 thun tak jmp!! kwn2 sek rendah nu syiok2 heheheh ni la kwn lama ceq habak nk kwin tu ..
tahniah kak teh!! smoga berkekalan smpai ke akhr hnyt!! insyallah!! haaa mai aktvti malm pn !!jeng2 kedah VS n 9 huhuhu sedih sat!! sbb kedah kalah!! waaaaaaaaaaa tpi tak pa smngt geng2 UK(Ultras kedah) yg sntiasa mnykong team kedah kena kuat!! sbb kami ank jati kedah!! pergh smngt!!

nindiaaa geng2 ceq mlm tu!! terbaik la ampaa smua!! kih3 slmanya hijau kuning!!
pic ni pling syiok skli tgk!! hahahah dok ats skli dri smua org!! n abg kameraman ni pn terbaik la sbb upload gmbr ceq ( ceq kenai dia kih3) tq tq abg Khairil... wlpun mlm tu kedah kalah ttp skong kedah!! selamnya badrol ehh silap!! kedah :P time nk abis msa tu hujn trun apa lagi!! hhahah dlm dok dmm2 main lagi hujn!! hahah blik pengsan smpai ke pagi!! ^^
Photobucket

Friday, July 6, 2012

Jom balik kampung

4 orang suka
salam n selamat pagi... waaa kjp ja pjam celik pjam celik dh ari jumaat!! balik kampng ooo balik kampng!! yeahh!! kndri lagi d sna sni!! dh la dok demm lagi ni!! nk naik bas lagi mcm ni!! hdung dok berair lagi!! batuk mkn truk!! sngt virus!! heheeh ^^
tiket smngt beli ari selasa lagi!! heheh ^^ alang2 dh blik kmpng kn JOM TENGOK BOLA LAGI... hahahah blh plk dlm dok tak sihat ni!! heheh 7.7.2012 Kedah VS N 9 hahah kat SDA apa lagi kn dh ada kat sna!! tkut hujn ja!! komfom dady tak kasi prgi waaaaaaa arap mlm tu cerah!! yeahhh
Photobucket

Wednesday, July 4, 2012

Kedah VS Selangor

4 orang suka
Hai selamat pagi!! wahh indah nya pagi ni cuaca!! mendung sejuk tak hujan!! huhuhu ceq yg dok skit !! waaa tekak!! adooyaii ni la blsan mnum air sejuk bnyk sngt!! trma la kih3! tmbhan plk smlm!! jeng2 ceq n the gengs telh mmbolos kn dri ke Stadium Melawati Shah Alam!! nk tgk game kedah n selangor yg seri 1 sma smlm!! tpi sempoi!! heheh bkn apa !! selangor dh brjya mgeklkn 1 gol smpai ke mnit 87 msuk mnit 88 Meen tlh mnjringkn kedah 1 gol yg amt pnting !! apa lagi dh gol sronok la!! kih3 dh tak ingt dunia la smlm pnya srnok !!! hahaha dh la tu!! abis ja game smgt berkobar2 nk jmpa pemain2 kedah n selangor!! cri pnya cri last2 jmpa bas mrka yg berada d bwh parking stdium!! wahhh best2!! so nk tgk spa ceq jmpa!! tgk la pic2 kat bwh ni noh!!! pulun kedah pulun selamanya!! heheh <3 BB nk jgk kih4


ekin , lyn , ezzah ( kami kenal hnyalah d Twitter) ceq arap hbgan pershbtan ni akn kekal tnpa sbrng mslh la noh ^^ korang mmg sempoi !!:face15:

forever support BB <3 all the best :face9:
pemain Selangor yg palingg ceq minat !! auumm Syafiq Rahim!! suka2 comel!! sma comel ngn ceq :p wekk prsan hahahah ^^
asra!!! heheheh

pemain import Kedah Safi al-fatah pn ada ... apa2 pn smlm mmg terbaik la!!!

sebenar nya ada lagi pemain2 yg ceq ambil tpi kualiti pic tu!! yg tak brpa nk mnrik sbb gegar !! heheh ^^ so tak pa la!! lain kli la ceq msuk kn!! heheh ^^ yg pnting smua org enjoy smlm!!! pulun kedah pulun!! heheh :132:
Photobucket

Monday, July 2, 2012

Italy kalah ... kecewa

2 orang suka

Tahniah Italy walaupun kalah ngn Spain ... Team Italy ttp terbaik.. Apa leh bt ✗ dak luck untk Euro kali ni.. Huhhhuh :( sedih tgk pmain2 Italy mnitiskan air mata.. Waaaaaa nk teriak jugk la!! Huhhu nsb baik la esok msuk keja ari ni lewat skit !!! Bye-bye Euro.. Lps ni khdpan sprti biasa!! (◦'⌣'◦ )

Italy ttp terbaik!! Nk jugk... hahahah tpi muka relax ja smlm Italy kena smpai 4 - 0 kn... hahahah biasa la bola sepak mcm2 blh jdi!!! ^^ smngt yg pnting

Photobucket