Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Friday, May 21, 2010

1 orang suka
BALIK KAMPUNG
YAHOOOOO!!!!!blogger-emoticon.blogspot.com
Photobucket

Wednesday, May 19, 2010

Saya Nak Pergi Kangkang. Kamu Nak Ikut?

8 orang suka
“Saya nak pergi kangkang . Kamu nak ikut?”

Ini mungkin ayat yang sangat pelik dan luar biasa yang keluar dari mulut seorang gadis ayu, sopan dan bertudung litup apabila mengeluarkan perkataan yang mungkin agak kurang enak didengar dek telinga. Dan mungkin ayat ini yang akan terkeluar dari mulut ku;

“Hah? kamu nak pergi apa????”

Dengan slumber pula dia menjawab,
“Itu… Nak pergi kangkang kat tepi jalan sana tu haaaa~” sambil menuding jari ke arah bangunan ditepi jalan yang berhampiran.

Ya Allah! Apa sudah jadi? Betul lah sekarang ini dunia memang sudah hampir kiamat! Apa sudah hilang akal kah gadis ayu dihadapanku ini hingga boleh berkata seperti itu? Sudah sakit mental kah gadis ini? Dengan serta-mertanya aku menepuk kepala yang tidak dihinggapi nyamuk, lalu berkata…

“Astarghfirullah’alazim! Apa yang kamu nak buat nih? Sejak bila kamu terpesong? Aper dah tak tahu malukah kamu? Ya Allah… kesianlah dekat mak ayah kamu tu… dari kecil mereka ajar kamu jadi anak yang sopan. Dah besar panjang macam nih, nak buat benda tak senonoh pula?”
Jerkah ku. Puas hati! Orang yang sudah tidak sedarkan diri perlu diingatkan. Agar tidak menjadi fitnah dikemudian hari. Tapi, lain pula jadinya. Dengan muka hairan dan tidak puas hati, si gadis ayu menjawab;

“Eh! Apa yang kamu merepek nih? Bila pula saya kata, saya nak buat benda tak senonoh?”

Aduh, bertambah ‘panas’ hatiku! Beria-ria aku marah dan cuba hendak mengingatkan dia, dikatanya aku merepek pula!

“Apa pula saya yang merepek? Kamu tu yang merepek! Yang kamu nak pergi mengangkang kat tepi jalan tu buat apa?”
“Kah~kah~kah~” Kata-kata ku dijawab dengan deraian tawa dari gadis ayu tersebut. Ketawanya kelihatan hampir pecah perut.

“Sah lah… memang dah tak waras agaknya gadis didepan aku nih. Kesian~ muda-muda lagi, sudah sakit mental…” kata hati kecil ku. Selepas ketawanya reda, si gadis terus menarik diriku ketepi jalan, lalu menuding jari ke arah sebuah kedai. Terkesima aku melihat kedai tersebut…
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


“Hah, inilah Kang Kang nya… Kamu fikir saya nak buat apa???” Jerkah gadis tersebut kepada ku pula. Dengan perasaan yang sangat bengang bercampur geli hati, aku pun menjawab…

“Alah! Cakaplah nak pergi KEDAI KASUT !! Ini, nak pergi KANGKANG … nak pergi KANGKANG … Haishhh!!!~”

p/s: Kedai Kasut Kang Kang ini adalah kedai kasut yang popular di Bukit Gambir, Muar. Ianya bukan saja popular kerana potongan harga kasut yang sering ditawarkan. Malah ianya lebih popular kerana nama kedainya yang agak lawak bila disebut… huhu~

Photobucket

Monday, May 17, 2010

Dua...^_^

4 orang suka

Dulu kita terpaksa
Akur dan mengalah kepada situasi
Segalanya suratan pedihnya ditelan

Dipisahkan lautan
Hilanglah khabar daku mengubah haluan
Walaupun daku sedar dan tahu
Tiada wanita di dunia setanding mu

Tiba-tiba, tak diduga
Dikau berdiri di hadapan mata
Mengembalikan nostalgia, memori bersama
Membisu seribu makna, rahsia terbenam didada

Tak ku sedar sekali lagi
Ku jatuh hati dengan kewanitaanmu
Pada malam yang sempurna
Terpegun daku terpesona
Keanggunan lembut bicara
Kita berdua bagai rela
Jatuh cinta untuk kali kedua

Kehadiranmu
Di sisiku, disaatku perlukan
Ku perlukan teman yang setia

Melenyapkan delima yang melanda
Walaupun seketika kau bawa harapan
Sememangnya ku sedar dan tahu
Tiada wanita didunia setanding mu

Tiba-tiba hati berdebar
Apabila mata bertentang mata
Detik romantis kini bersemi
Cinta dua hati
Mengerti tanpa berbicara, perasaan suci kita

Tak ku sedar sekali lagi
Ku jatuh hati dengan kewanitaanmu
Pada malam yang sempurna
Terpegun daku terpesona
Keanggunan lembut bicara
Kita berdua bagai rela
Jatuh cinta untuk kali keduablogger-emoticon.blogspot.com

Photobucket


Saturday, May 15, 2010

Kenapa ak???

8 orang suka
kenapa perempuan suka sngt merajuk kalau nk di bandingkan dgn lelaki haishhh pelik kn!!!!

(pendek nya cita aku kali ni)


Photobucket


Wednesday, May 12, 2010

Kesetian VS Kepercayaan

4 orang suka
Dalam sesuatu ikatan....msti WAJIB ada 2 bnda ni kn....kalau tak..mhhhhhh lu fikir la sendiri...Tak kira la yg tgh hangat bercinta ka...yang dh bertunang ker...atau pn yg dah berkahwin..msti kena ada 2 sikap ni dlm dri msing-msing..klu tak hbgan tu pasti tak akn kekal lama kn(mntk simpang la)

Masalah nya skng ni..ada yg blh pupuk kepercayaan tu dlm dri tapi kesetiaan tu langsng tak ada...sma jgk la yg blh kekal kesetiaan tapi kepercyaan hilang...ssh la mcm ni kn....kenpa ak??? ssh sngt ker nk kekal kn ke 2 2 sikap ni dlm dri....mhhhhhh!!(berfikir pnjg jap??)

aku ada la tnya pndpt kwn-kwn kat facebook...mmg bnyk la pndpt kwn-kwn aku...smua mmg dah ada pnglaman ngn dua sikap ni ..huhuhuhu..jom-jom tgk apa kata mereka!!!!


mcm-mcm pndpt kn..so,bg aku klu tak ada slh stu mmg habis la.....tak kira la cinta jarak jauh ker cinta jarak dekat ke...atau pn cinta sebumbung.....msti setia kat org tu n msti percya kat org tu klu nk hbgan tu kekal lama kn....Mulai skng ni aku kn pupuk la sikp kepercayaan tu dlm dri aku ..hahahh sebab skng ni kesetiaan tu aku ada....cuma yg hilng skip kepercyaan aku tu:-P klu aku nk hbgn aku ngn si dia kekal lama aku kn la berubh kn....sbb sllu sngt,punca aku bergduh dan slh paham sbb kepercayaan la....haishhhh (ssh nya huhuhuhuhu) aku kn bljr percya dia...N aku harap jugk dia akan percya dan setia ngn aku ....insyallah ....ADA JODOH TAK KEMANA!!! AMIN!!! blogger-emoticon.blogspot.com

bab kata arwah abg mior ahmad fuad(din beramboi) dlam siri sawancara eksklusif
'sesuatu yg lurus itu ada kalanya bengkok, dan tk semua yang bengkok itu bersegi-segi'

'dunia ini dimakmurkan oleh manusia dengan metal dan fizikalnya, manakala manusia itu pula'distabilkan' oleh sekeping hati yang tenteram'

bg perlawanan kali ni....SERI bg kedua-dua blah pihak :-) kn kn kn...tk ada yg mng n tak ada yg kalah..
Photobucket

Tuesday, May 11, 2010

contest - SENYUMAN PALING MENAWAN

10 orang suka
SENYUMAN PALING MENAWAN.....

Haaaaaaaaaaaa....si kenit kli ni dia ajk aku...join contest lak hahahhah mcm mnrik ja jom-jom nk join gak la...

trma kash bt chentazetty (klik link ni tau) klu nk tau syarat-syarat contest....


sweet kn pic ni.....^_^

kalau yang ni....plk!!!
almak...terpoyo sudah !!!!! :-)
kuang..kuang..kuang...kuang
senget la plk aduyaiii....
pic ni aku ambil time aku smngt nk g jmpa kwn-kwn sek lama yg dh berthun-thun tak jmpa kn!!! hahhahah dh siap itu ini...tersa guwdixs la plk nk snap pic sndri..tu la sbb yg senget abis aduyaiii....bt msa skng ni pic ni aku rsa snyuman aku yg sngt ikhls(tak la kta smua pic-pic aku tu snyum paksaan hahhah!!!) hihihi pic aku kn....aku tau la :-p wekkk!!! apa aku dok merapu ni :-p

k k k k k abis sudh (pendek nya !!!) hahahhah what ever la....lps tu aku kn tag 4 org lagi ni....aku nk ajk bdk-bdk cute comel join contest ni la hahhahah org-org nya ada lah!!!! jeng jeng jeng

1. baity
2. Lady Awin
3. lyn
4. liena

buat tau !!!! sebelm 20 mei sbb last date untuk contest ni!!!..jom-jom
' kerana senyuman bgtu brharga' (wahhh smpat lak aku dok bt iklan)....^_^

Photobucket

Monday, May 10, 2010

Tag nama

10 orang suka
Wahhh smngt aku bt tag ni....penat bru blik keja...trus layan blog hahhahh ....Ye ye main tag lagi....layan weii mcm best ja adik alif nun ya nun tag aku kali ni ....ssh pn ada gak ni(smbil-smbl garu kepala) mau tak nya....nama aku mula mmg ngn huruf yg pling ssh ni...sat g mcm-mcm pektaan lak yg kluar.....kn tutttt la skit-skit hihhihihi.....mari-mari.....

haishhh ada undng-undng la plk tag kli ni hahhahah sblm ni aku main belasah jer...undng-undng pn undng-undng la.....brpa bnyk undng-undng daaaaaa!!!!...

tag ni nampak aje senang tp susah ooo
copycat kat blog anda
guna huruf pertama nama anda untuk jawab soalan ini (cth name aku bunga cinta sayang(pnjg nya nama cth pn hihihihiblogger-emoticon.blogspot.com) then gune laa huruf B...ada pahem!!
guna jawapan sendiri ...
jgn guna jawapan yg sama untuk setiap soalan
lagi satu xleh guna nama sendiri untuk soalan boy/girl name

what is your name
»Zamiwarnida......

a four letter word
»Zone

a boy's name
»Zizan(i like ♥) hihihi

a girl's name
»Zulaikha

an occupation
»mak aiii nk boh apa ni hhahahha adik soaln ni....kn hold dlu yee,,,nnti klu dh jmpa akak boh hahhahahah...ssh gila ni:-p

a color
»zitam..hahhhahha ni bhsa batu....klu yg tak phm tu HItam k....bhsa buku hiiihi...ssh ssh ishhh

something u'll wear
»zero hahhahahahah

a type of food
»mknan apa weiii ishhhh....tak tau la...tak nk jwb la soalan ni...arghhh ssh nya :-P

something found in the bathroom
»soalan ni pn tak nk jwb la...tak nk tak nk waaaaaaaaa blogger-emoticon.blogspot.com

a place
»ZIMBABWE

a reason for being late
»Z....tak nk jwb jugk la ssh nya :-( blogger-emoticon.blogspot.com

something u'd shout
»zasssssss!!!!!! hahahhaha

a movie title
»zombieland...takut nya hahahahhaah:-)

something u'd drink
»zamzam......tmbh air yee kat depn:-p hihihih ssh nya huruf mula nama aku ni ishhh2

a musical group
»Zac Efron...aci la hahahhah dia nnyi gak kn kn kn - love u zac hihihi

animal
»zebra

fruit
»zaiton......:) hahahahah sempoi nya

~kenakan awek-awek ni:-)blogger-emoticon.blogspot.com

1. yana
2. nano
3.efin
4. mia
5. miza
6. ciK LyndaWawa


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.combt tau smua hihihihi....enjoyy!!!!(klu spa-spa bca tag ni n rsa nk cuma bt...jom la.......d alu-alu kn.....zasss!!

Photobucket


Sunday, May 9, 2010

Da syg mak

4 orang suka
Selamat hari ibu!!!! terutama skli bt mak yg aku pling syg kat dunia ni.....
Pn Hjh Selamah Hj Ibrahimyg tlh mlhirkn aku ke dunia ni..dan mnjga aku slma 22 thun usia aku waahhhh lama tu,aku tau mcm-mcm mslh yg aku bt n aku timbul kan kat mak huhuhu...sedih nya bila fkir-fkir blik waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! mak maaf kan da..ats sgla dosa da bt mak k.....trma ksh jga da jga kak-kak n abg smua.....dan hargai smua tu...pergorbanan mak mmg besar sngt....da syg mak...dan sayang mak....da sayang mak sngt-sngt...mak ratu dalam hati da(nagis ja:-( ) huhuhuh tak terlupa jugk aku nk ucp kn SELAMAT HARI IBU...bt mak aku yg no 2 a.k.a ibu tiri akak-akak aku kak ros,kak marni,kak tini n kak mimi..yg dh bergelar ibu..kwn-kwn aku....ash,faizah,dayah,wardah,asrul....spa lagi ak...rmai sngt aku pn tak ingt smua la....n semua ibu-ibu yg ada dalam dunia ni...


A Song For Mama

You taught me everything
And everything you've given me
I always keep it inside
You're the driving force in my life, yeah

There isn't anything
Or anyone that I can be
And it just wouldn't feel right
If I didn't have you by my side

You were there fo me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
You'll always be you always will be the girl
In my life for all times

( chorus )
Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you're the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin you is like food to my soul

You're always down for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did

And you took up for me
When everyone was downing me
You always did understand
You gave me strength to go on

There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me
And say to me I can face anything
And no one else can do
What you have done for me
You'll always be
You will always be the girl in my life


Photobucket


Thursday, May 6, 2010

KAWAN-KAWAN BAIK:-)

2 orang suka
aduyaiii byar tag si kenit jer la keja aku ni hahahha...tak pa sbb skng ni aku tak ada benda sngt nk kongsi ngn korang-korang smua so....layan jer la apa yang ada hahahahah jji blog aku sntiasa d update kn kn kn....wahhhh pasl best friend ni....sempoi..sempoi...tapi aku ni bnyk sngt best friend mcm mn....tak pa la aku letak smua yg mn ada ni..hahahah blog aku cita aku ikut suka aku la kn hihihiihi

jom-jom tgk apa yang perlu ada:-

1) Siapakah kawan baik anda?

rmai ni la weii best friend aku ni.....hihiihii layan!!!

FIEZA(aku mula berkwn ngn dia dri thun 2001-smpai la skng ni arap-arap smpai bila-bila hbgan pershbtan antra aku ngn dia....)ENNIS( aku mula knl dia dri thun 2004 kwn yg sempoi nah aku jmpa....enis terbaik dri ladang hahahhaha)
ASH ( pun dri thun 2004....mama yg HOT skng ni.....syg ang muaxx muaxx muaxx) hihihiADIK(FADHILAH) ( kwn dri zaman kanak-kanak lagi....smpai la skng ni....)CAH(HANISAH) ...pun sma....kwn dri kecil lagi.....setaman ngn aku....
aku syg depa-depa ni

2) kenangan manis & kenangan pahit

Manis
fieza- selalu dating sama-sama bila blik kmpung.
Enis n ash- lepak ngn enis kat langkwi stu ari ngn BF msing-msing hahahhah(perlu ker sttment tu) kuang3...ash..bermalam kat umh dia kot...lps tu bergosip smpai pagi hahahahah sempoii nya
Cah n adik-pnjat pokok asam depn umh aku lps tu nnyi ats pokok tu hahahahha

Pahit
Fieza - buat msa skng tak ada yg phit antra aku ngn fieza...n tak prnh gaduh pn:-p hihihihi
Enis - apa ak......enis..phit apa ak....tak tau la pn tak ada la..mngkn time sek nakal sma-sma kn dnda ngn warden la kot hahaha
Ash- kantoi dating sma-sma....tpi ang tak kn sanding tapi aku kena waaaaaaaaaaa huhuhu :-p
cah n adik - pahit bnyk aku rsa hahahah sbb dua dua kwn ni aku knl msa kecil lagi...so bnyk la tak leh nk ingt la...gaduh pn sllu gak hahahah dulu la skng ni tak dah hahahha

3) Kalau anda hanya diberi 1 minit untuk bersama kawan anda,
apakah yang anda akan katakan padanya??

laaaaaaaaaaaa sminit ja mn nk ckup.....hahhaa thx sbb thn ngn sikap aku slma kita berkwn :-)
( sedih la plk uhuhuhu )

4) Tag 3 rakan anda yang anda rasa mampu menjadi sahabat anda di alam blogger
actly rmai yg nk sngt-sngt aku jdi kwn.....wahhhh..tak pa tak pa ku plih 3 jer ak
1. milimilo
selesai sudh tag yg d beri hahahahh opss sblm aku terlupa....tak smsti nya kwn-kwn aku yg lain tu bukn kwn baik aku...aku ttp syg smuablogger-emoticon.blogspot.com......happy dpt kwn-kwn mcm korng-korng smua k.....termsuk la si kenit hahahah thx la sbb sudi jdi kwn aku smpai skng ni....aku knl ang pn dlm dunia internet ni jgk...baik smpai skng ni kn hahahahh ....sowie la sbb terubh skit tajuk tag yg ang bg aku ni hhahaahhh...jji aku bt kn oki......lain kli tag la bnyk-bnyk lagi .... terbaik oki...:-)
Photobucket

Wednesday, May 5, 2010

Tag jom!!!!....

2 orang suka
yuhuuu!! asyik aku buka blog jer msti ada tag yg menanti aku ni:-p aku suka hahahahah.....bnyk tag lagi yg aku tak terjwb ni....smua ni berpunca dri si kenit la hhahahah kwn yg sempoi nah aku jmpa.....sempoi ker kenit hahahhah k k jom-jom apa tag dia bg kat aku kli ni hahahhahaablogger-emoticon.blogspot.com


1. ADAKAH ANDA RASA HOT?

mhhhh jap2 aku nk rsa HOT ker..hahah tak la sngt...besa-besa ja...nk hidup la org kta kn suam-suam jer tak nak hot-hot sngt nnti org tak suka (wahhhhhh!!!!) blogger-emoticon.blogspot.com

2. UPLOAD WALLPAPER LAPTOP/PC YANG ANDA GUNA SKRANG! DAN NYATAKAN SEBAB

sbb aku minat sngt-sngt mamt ni James Mcavoy, sebulm ni aku letk pic abg nabil aku la....tpi skng ni sdh tukr:-p(cinta ku sudh berubah arah) hahahahblogger-emoticon.blogspot.com

3. KALI TERAKHIR MAKAN PIZZA...

waahhh Pizza ..nyum-nyum last aku mkn ....mhhhhhhh yg aku ingt last mkn ngn akak ros bila ak lupa sudh lma gak la,buln lepas kot haaaaaa btl la hihihi....(tba-tba teringin nk mkn ni) aduyaiiiiii

4. LAGU TERAKHIR ANDA DENGAR...

lagu last aku dgr..(smbil-smbil dgr la ni) hahahhh justin bieber Ft ludacris...baby...comel kn lagu ni...video klip dia pn aku tgk....manja-manja gtu..mula-mula aku ingt kn yg nnyi lagu ni ppuan skli llki yg cute hahahahh

5. APA ANDA BUAT SELAIN MENYELESAIKAN TAG NI...

smbil mnum cendol yg sngt sedp..hahahh jgn jelus yeee!!!

6. SELAIN NAMA SENDIRI, ANDA DIPANGGIL NAMA APA...

wahh mentang-mentang la nama aku pnjg kn...hahaahh skng ni kwn-kwn kmpng aku pngl aku Marjinah(nama baru aku skng ni) , n Dida pnglan family aku....sempoi nya nama aku..tpi nama aku last bukan DIDA tapi NIda mai mn pn tak tau nma tu apa-apa jer la jji nma aku kn

7. TAG LAGI 4 ORANG...

1. Baity
2. Anen
3. Acap
4. misstuera

8. BERIKAN 5 YG ANDA TAHU TTG ORG YG MENGETAG ANDA...

1. Si kenit yg sempoi
2. Si kenit yang sngt POyo
3. Si kenit bru nk msuk 21 thun
4. Si kenit yang cute
5. Si kenit suka edit pic hahahahhahah

Photobucket