Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Thursday, November 25, 2010

Talifon.....

Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membukak satu pejabat baru.
Al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap luap nak bukak business.
Tak tahu lah business apa, nanti aku
tanya..!!

Pejabat dia tu tak laaa banyak sangat barangan pejabat yang diisinya. Ada laa 3 biji meja dan kerusi tiap satu.Almarinya, stationerynya la, tong
sampahnya la, dan yang patut patut kena isi kat pejabat dan especially
talipon…!!
Dia ni boss kat pejabat tu. Selepas mengemas bilik pejabat, dia pon releks laaa kat dalam opis dia tu. Ye laaa boss lah katakan?!! Mula lah berangan tu berangan ni…!! Tiba-tiba pintu pejabat
diketuk dari luar. Ah!!. Mesti pelanggan datang ni. Lalu disuruhnya orang yang
diketuk pintu tu masuk. Masa tu jugak dia angkat talipon dan ceritalah projek
besar, juta2x.

Pura-pura kat depan orang yang datang tadi. Orang yang datang tadi hanya duduk
diam tak kata apa apa. Bila dah puas cakap sampailah masa dia letak talipon
tu lalu dia pon kata kat pelanggan yang masuk tadi, Errr!… maaflah, sibuk sikit.
Maklumlah projek tu projek ni tak boleh nak biar. Kena arrange appointment
dengan client. So, boleh saya bantu?? Dengan selamba pelanggan itu kata…
“Err…encik…saya ni dari Syarikat
Telekom… datang nak sambung talian
talipon…!!”
Photobucket

4 comments:

Amirah Yusof said...

hahha..penah dgr ni dulu..tp nk gelak jugak!!hahaha

:"♥Warnida:"♥ said...

amirah..hahahahh tobat mlu klu jdi lagu ni.....mnjuk2 tak bertmpt..last2 na'hai kena malu muka sndri

diana said...

hehehh...
silap tektik ye..

:"♥Warnida:"♥ said...

diana.....nk blgak tak kena masa hahahhah