Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Friday, December 24, 2010

Traffic Light...


Sat ja noh....dh smpai hari jumaat rini...kejp sngh msa berlalu..tgh-tgh ari jumaat ni aku nk cita skit la dgn apa yg terjdi depn mata aku hari ni...mhhhhhhh biasa la ari jumaat ni...jalan raya penuh ngn keta, lori motosikal...smua la smpai kn tak ada space langsng untk org-org jln kaki, naik basikal , naik beca ka klu ada la kn blah-blah selngr KL niblogger-emoticon.blogspot.com...mmg sesak thp gaban la...tension ja..klu smpai ja traffic light mmg Q pnjg la kiri kanan depan blkng....smua dgn sikap tak sabar...lampu msh merah....tpi nk jlan jugk...sllu yg suka bt hal mcm ni org naik moto..sabar la...tngu lampu tu tukr jdi wrna HIJAU dlu bru jalan...dh la tu nk d kta kn cita...dh tak sbar..lmpu merah gagah nk jalan...dia DOK' ingt lps tu blah dia yg jalan...skli arah lain dlu yg hijau....
apa lagi blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comnk tunjuk pndai sngt kn
fikir la sndri apa akibt nya...wahai smua rakyat malaysia...ingt kita smu ni ada kat MALAYSIA kat malaysia ni ada prturan yg MESTI HARUS WAJIB kita ikut...so kena ikut la...merah berhnti HIJAU bru jaln....
BERHATI-HATI D JALAN RAYA...INGAT LAH ORG YG TERSYG...blogger-emoticon.blogspot.com
Photobucket

11 comments:

+akufobia+ said...

pinn.

jinkamen said...

merah berhenti
kuning bersedia nak berhenti
hijau jalan
:)

:"♥Warnida:"♥ said...

fobia...pon pon!!

:"♥Warnida:"♥ said...

jin...bgus.....100% mrkah hihihi^_^

YOUsoF said...

Yup.. H untuk Hijau. H untuk jalan... ;D

*Kalau tak sesak maka bukan area Selangor KL la namenye kan.. ;D

:"♥Warnida:"♥ said...

YOUsoF ..hahahha mna la tau kn kot2...thun2 yg akn dtg ni malaysia ubah plk wrna trif light tu jenuh nk berhti2...hihihi

Fxysche Nas said...

ramai yg lggr je lmpu isyrat tu
hasilnye..accident yg melibtkn org yg ta berslh
ohh..mhon di jauhkann

:"♥Warnida:"♥ said...

fxysche..btl3...kes yg jdi kat nida ni mcm ni la...tk psl2 libt kn org yg tk berslh...org yg tak ikut prturan..lnggar org yg PATUH pada prturan...aduyaiii....mcm mn tu??

Amirah Yusof said...

menyampah jugak gan org y perngai cm tu..sakai

:"♥Warnida:"♥ said...

mamu...tau tak pa...sakai hahahhah tept btl ngn org2 yg lagu tu:p

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking. baru tahu pasal blog ni...

anyway kalo ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

happy blogging :-D

regards,
BLADE EDGE