Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Tuesday, October 12, 2010

Makna disebalik bunyi 'hon' kenderaan...

Inilah al-kisah tentang bunyi ‘hon’…
Kalau korang semua ingat hanya kuntuman bunga jer yang ada maksud disebaliknya, korang silap!!!
Pernah tak masa driving, kadang-kadang kita dengar kereta yang berselisih atau kereta di belakang kita membunyikan hon?
Percaya atau tidak…
Tahukah anda bahawa setiap bunyi hon itu ada maksud tertentu disebaliknya.

Saya bongkarkan maksud disebalik bunyi-bunyi hon tersebut untuk anda sekarang. Please take note yer! he..he..he
* 1 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “HAIblogger-emoticon.blogspot.com
* 2 x HON PENDEK - pemandu tu nak cakap “TERIMA KASIH” atau “JUMPA LAGIblogger-emoticon.blogspot.com
* 3 x HON PENDEK - pemandu tu suruh kenderaan depan tu cepat sikit (biasanya kat traffic light time dah hijau tak reti-reti nak jalan)
* 1 x HON PANJANG - pemandu tu beri amaran kereta lain bahawa diorang memandu secara merbahaya dan hampir menyebabkan kemalangan
? 2 x HON PANJANG - pemandu tu marah “HOI!!!… BODOH XDER OTAK KEblogger-emoticon.blogspot.com
? 4 X atau lebih HON PENDEK - pemandu tu cakap :

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
TIIILAM! TIIILAM!… TILAM LAMA, TUKAR BARU.. TIIILAAAM!… TIIILAAAAM!”
blogger-emoticon.blogspot.com
Photobucket


8 comments:

Cik Bulat said...

haha. kelako2~

:"♥Warnida:"♥ said...

hihihi sngt² :p

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

kna hon lori ikan baja..lagi kaw,,hahaha

:"♥Warnida:"♥ said...

hat tu kena hon sllu:-) hahahhahah btl² kaw!!

WAHIDA ALIAS said...

hahahahaaa...tumpg gelak jap..hahahaaha

:"♥Warnida:"♥ said...

tak pa sila-sila...cik warnida pn nk join skli ni:p

Anna Boleyn said...

salam.

haha kelakar lah entry ni. suka suka!

p/s : ini misi membalas 172 komen! batch kedua selepas membalas komen dari 98 blogger. wawawa.. its okay.. demi kalian semua yang selalu tinggalkan komen di HLN. Tanda penghargaan. Thank you so much! :)

:"♥Warnida:"♥ said...

wasslm anna....sngt2 kelakar....sja la asyik cita jiwang ja...kli kita gelak guling-guling plk:-)