Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Friday, October 29, 2010

Kisah Ferarri, Evo10 & Kelisa....kena baca^_^

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya utara selatan kelihatan sebuah kelisa putih tersadai di sebelah lane kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik kelisa tu sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo10 berhenti di sebelah kelisa tadi.

"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap pakcik tu simple aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tuhttp://www.emocutez.com...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta kelisa didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan press minyak kat mamat evo10.apa lagi,jiwa muda patang dicabar, http://www.emocutez.comdia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia dengan kelisa org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badanhttp://www.emocutez.com,dia pun hon dan bagi hi beam bagai nak rak.Mamat evo10 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat bawah jambatan.

Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah 250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman kereta-kereta yg laju nie...

"Over..overhttp://www.emocutez.com,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah ferrari,sebuah evo10 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak percaye punye.........sebuah kelisa biru tengah cucuk angin evo10 http://www.emocutez.comtu dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!"

Ehem ehem ni cik warnida nk pesan ni...bwk keta jgn laju-laju...INGAT LAH ORG TERSAYANG....http://www.emocutez.com
Photobucket

6 comments:

Sweet Cleopatra said...

hahhaha..kelakar..xpasal2 pkcik tu pon kena sekali..:)

Gayahspears said...

salam warnida..
Gayah tgai jejak kat cni ya..hihi.. saje nk jd pengintip.. diam2 taw..


Gayah pon nk pesan, kepada2 pemandu d luar sane, jgn drive lelaju, nty terbabas... x pasai2 patah riuk...huhu...

:"♥Warnida:"♥ said...

sweet ..tau tak pa...pak cik tu tak berslh pn...tak psl2 kena drift skli ngn bdk2 2 ekor tu :p

:"♥Warnida:"♥ said...

gayah...hahahahhah kn kn...depa ni klu leh tekan mnyk tu tak ingt dunia...aduyaiii org yg tak berslh pn leh trlbt skli^_^

miZz_nizZ said...

haha..bwk lju xpe,asalkn slmat..eh tol ke aku ckp ni.haha.ape2 pn bhati2 djln rye=)

:"♥Warnida:"♥ said...

mizz..hahahahh btl la sngt2 tu ^_^ mn bljr ni hihihi...yes ayat blkng tu agk stuju....