Advertising

Geng Kuntum Marjinah

Monday, September 21, 2009

Surat Perletakan Jawatan...:-p

ROMALINDA BT JOHAN NAIB
NO 834,LORONG BAHGIA
TAMAN SEJAHTERA
03520


==============================================

MUHAMAD YUSOP
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 BUKIT MINYAK,
SEBERANG PERAI TENGAH,
PENANG . 19 DEC 2005


TUAN,

PER : SURAT BERHENTI KERJA

Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab- musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior
blogger-emoticon.blogspot.com

2. Makanan di kantin
tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.blogger-emoticon.blogspot.com

3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.

4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!
blogger-emoticon.blogspot.com

5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.... ... ... . Kasut takde sponge pulak!!!!!

6. Bas kilang tersangat laju... . Tersangat BAHAYA...
blogger-emoticon.blogspot.com

7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!

8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk... ..

9. Pintu kecemasan dihalang.. Bila BOMBA audit baru kalut.
KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKANblogger-emoticon.blogspot.com

10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GATE HOUSE nak balik kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..

11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu... . Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...

12. Boss kadang 2 ok, kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah2 lain tak memuaskan. contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAQ TAPI KUT TAK SANGUP DENGAQ KUT!!!!

15. Bonus Tahun Ni Takde Macam Hampeh...Orang Gaji Besar je yang dapat,Orang bawahan semua tak dapat...Kalau mcm ni biar boss besar mati cepat!!!! ..baru ada keadilan......

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak
RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama ... ... ... ... tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya

**Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya... ... ..
IKAN KELI, IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI, LLLAAAMMMBUNG... .blogger-emoticon.blogspot.com

5 comments:

Mama Qaseh said...

Hehe Ikan Keli,Ikan Kembung,Angkat Kaki,Lammmmmmmbung..
Pantun maut nie yg tk tahan kan..
Akak pnh dpt email ni dulu Yang..blh laa tahan org ni kan tkda keja gamaknya

muhammad zuhaily said...

ha..ha...tulih pon saleh....

EnCiEk ApIEz said...

motif utama>??

agk tdak ksampain mksod nye~

hahahah~

:"♥maRjiNah:"♥ said...

tu la pasl mama hihihi mula2 bca tu mcm kurng2 phm lps tu bca2 blik lwak pn ada....tu la berjuta2 duit nya tu hihihihi:-p

:"♥maRjiNah:"♥ said...

:-p smpai2 kn la motif tu yee cik apiez hihihi